Θετικοί στον κορονοϊό βρέφος η μητέρα του και ένας άνδρας από τους πρόσφυγες στο δρόμο του Καρά Τεπέ

21:03 12/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Θετικό  στον κορονοϊό εντοπίστηκε ένα βρέφος που εδώ και τέσσερις ημέρες βρισκόταν στο δρόμο του Καρά Τεπέ μαζί με τους υπόλοιπους 12,5 χιλιάδες ανθρώπους, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της Μόριας . Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο γιατί αντιμετώπιζε αναπνευστικά προβλήματα και εκεί διεγνώσθη θετική και η μητέρα του. Το μωρό θα μεταφερθεί σε ειδική μονάδα ΜΕΘ για βρέφη στην Αθήνα με αεροδιακομιδή.

Επιπλέον ένας άνδρας εντοπίστηκε θετικός από τους ελέγχους που διενεργεί το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ

στους πρόσφυγες που προσέρχονται για να στεγαστούν στον νέο καταυλισμό στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ. Μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 45 πρόσφυγες με τα τεστ αντιγόνου rapid test.

Η ιατρική κοινότητα είχε εγκαίρως προειδοποιήσει για τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατάσταση που εξελίσσεται στο δρόμο με τους χιλιάδες ανθρώπους να βρίσκονται χωρίς τα στοιχειώδη σε περίοδο πανδημίας. Να θυμίσουμε οτι ανάμεσα τους και οι 35 πρόσφυγες που είχαν εντοπιστεί θετικοί πριν από τη φωτιά στο ΚΥΤ της Μόριας.

The post Θετικοί στον κορονοϊό βρέφος η μητέρα του και ένας άνδρας από τους πρόσφυγες στο δρόμο του Καρά Τεπέ appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα