Θετική η συμμετοχή στην Anuga 2017

10:01 12/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με γνώμονα την εξωστρέφεια και στόχο τη μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών ποιοτικών προϊόντων του νησιού στις διεθνείς αγορές, η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε στη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ANUGA 2017, στην Κολωνία της Γερμανίας.

Από την Κρήτη 16 επιχειρήσεις παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης,

προσελκύοντας το ενδιαφέρον των καταναλωτών.
Τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν και ενθουσίασαν τους χιλιάδες επισκέπτες που είχαν την δυνατότητα να γευτούν την εξαιρετική ποιότητα τους ήταν: ελαιόλαδο και ελιές, οπωροκηπευτικά, μέλι, βότανα, νερό, φρέσκοι χυμοί, αρτοσκευάσματα, καθώς και προϊόντα αλόης.
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενή Τομέα, Μανόλης Χνάρης, και ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, Τάσος Κουρουπάκης.
Ο κ. Χνάρης ανέφερε ότι, «στρατηγικός στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι η προώθηση των ποιοτικών τοπικών προϊόντων στη διεθνή αγορά, στηρίζοντας τους παραγωγούς και κατ’ επέκταση την ανάπτυξη της Κρητικής οικονομίας».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης σημείωσε: «Η παρουσία της Αγροδιατροφικής και των επιχειρήσεων – μελών μας στην έκθεση ANUGA 2017 στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος και εύχομαι όλο και περισσότερες επιχειρήσεις να συμμετέχουν στις δράσεις εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κρήτης».
Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γαστρονομικό δρώμενο κατά τη διάρκεια του οποίου, η σεφ Ευαγγελία Καρκαμπίτσα, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, ετοίμασε γαστριμαργικές δημιουργίες, που παρασκευάστηκαν με βιολογικά , ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να γευτούν, μέσα από τις κρητικές συνταγές την υψηλή ποιότητα τους και τη γευστική τους υπεροχή.

Keywords
Τυχαία Θέματα