Θετικά ανταποκρίνονται οι πολίτες στον περιορισμό της κυκλοφορίας-Συστάσεις από τις αρχές (video)

20:52 23/3/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Η πρεμιέρα εφαρμογής του αυστηρού περιορισμού των μετακινήσεων βρήκε τους πολίτες να ανταποκρίνονται θετικά στο μέτρο. Στη μεγάλη πλειονότητα ήταν εφοδιασμένοι με τα ειδικά έντυπα, αρκετοί, πάντως, χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιες δηλώσεις σε λευκό χαρτί έως ότου ενημερωθούν για τη λειτουργία του συστήματος. Η αστυνομία είχε στήσει μπλόκα σε πολλά σημεία της Αττικής, αλλά, για πρώτη μέρα, περιορίστηκε σε αυστηρές συστάσεις.

Μιλώντας στην Α. Παρασκευοπούλου στο κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων της

ΕΡΤ ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λ. Οικονόμου είπε πως οι πολίτες ανταποκρίθηκαν θετικά κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου περιορισμού των μετακινήσεων και τόνισε πως από αύριο Τρίτη 24 Μαρτίου το μέτρο θα εφαρμόζεται αυστηρά.

Όπως σημείωσε ο κ. Οικονόμου, η πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καθώς και ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας προβλέπουν αυστηρές ποινές για όσους δεν λαμβάνουν υπόψιν τους πρόσφατους περιορισμούς και εκθέτουν δυνητικά σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Συμπλήρωσε πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν κατά την πρώτη μέρα εφαρμογής των μέτρων θα αντιμετωπισθούν και ήδη το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Αστυνομίας έχει καταγράψει τις δυσλειτουργίες της πρώτης μέρας, οι οποίες τέθηκαν υπόψιν του αρμόδιου υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά.

Ο κ. Λ. Οικονόμου επανέλαβε πως τα μέτρα αποσκοπούν στο να περιορίσουν άσκοπες μετακινήσεις και οι αστυνομικές αρχές τα ερμηνεύουν ορθολογικά και δίνουν την ενδεδειγμένη λύση για κάθε περίπτωση. «Δεν θέλουμε να σταματήσουμε την παραγωγική διαδικασία και την ζωή στην χώρα» συμπλήρωσε.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
Ρεπορτάζ: Κ. Θεοχαρούλη

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα