Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 36χρονος για οκτώ ένοπλες ληστείες και πέντε κλοπές

13:34 17/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Για οκτώ ένοπλες ληστείες και πέντε κλοπές δικύκλων κατηγορείται 36χρονος ομογενής που συνελήφθη το απόγευμα της Παρασκευής στη Θεσσαλονίκη. Ο 36χρονος πραγματοποίησε οκτώ ένοπλες ληστείες, κατά το χρονικό διάστημα 2008-2010 σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ με λεία

άνω των 100.000 ευρώ. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αναζητείται και ένας 35χρονος, με τον οποίο διέπραξαν από κοινού τέσσερις από τις ληστείες.

Ειδικότερα, από τον Ιανουάριο του 2008 έως το Δεκέμβριο του 2010, ο τριανταεξάχρονος, ενεργώντας από κοινού είτε με τον τριανταπεντάχρονο είτε με άλλους, άγνωστους συνεργούς του, με την απειλή πιστολιών, προέβησαν σε επτά τετελεσμένες ληστείες και μία απόπειρα ληστείας σε υποκαταστήματα τραπεζών και ΕΛΤΑ, σε διάφορες περιοχές της πόλης.

Επιπλέον, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα αφαίρεσαν πέντε δίκυκλες μοτοσικλέτες, τέσσερις εκ των οποίων χρησιμοποίησαν για την προσέγγιση και διαφυγή τους κατά την τέλεση των ληστειών. Τον Νοέμβριο του 2011 είχε συλληφθεί ως συνεργός του τριανταεξάχρονου ένας εικοσάχρονος ομογενής, με τον οποίο είχαν διαπράξει ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην περιοχή των Αμπελοκήπων το 2009.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα