Θεσσαλονίκη: Κλειστό μέχρι τη Δευτέρα το Δημοτικό Βρεφοκομείο «‘Αγιος Στυλιανός» λόγω κρούσματος κορονοϊού

11:04 16/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κλειστό θα παραμείνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα 19/10/2020 το δημοτικό βρεφοκομείο “Άγιος Στυλιανός” του δήμου Θεσσαλονίκης μετά τον εντοπισμό κρούσματος κορονοϊού σε ένα από τα παιδιά, τα οποία φιλοξενούνται στον παιδικό σταθμό. Το βρεφοκομείο θα επαναλειτουργήσει από Δευτέρα.

Στον παιδικό σταθμό έγινε χθες απολύμανση, και σήμερα το βρεφοκομείο θα παραμείνει κλειστό προκειμένου να καθαριστούν όλες οι επιφάνειες. Στο χώρο αναμένεται και κινητή

μονάδα του ΕΟΔΥ,  ενώ τηρούνται όλα τα μέτρα που προβλέπουν τα σχετικά πρωτόκολλα.

Από τη Δευτέρα το δημοτικό βρεφοκομείο θα λειτουργήσει κανονικά, εκτός από το τμήμα «Ήλιος», στο οποίο φοιτά το παιδάκι που διαγνώσθηκε θετικό στον ιό. Τα 15 παιδάκια (ηλικίας από έξι μηνών μέχρι 2,5 ετών) που ήταν στο ίδιο τμήμα με το παιδί θα μπουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, μαζί με τις δύο βρεφοκόμους  του τμήματος.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του βρεφοκομείου, Ιωάννα Σπανού το παιδάκι κόλλησε από τη μητέρα του, η οποία είχε συμπτώματα από την περασμένη Κυριακή και συνέχισε να στέλνει το παιδί στον παιδικό.  Στον παιδικό σταθμό πηγαίνουν 75 παιδιά. Από φέτος λειτουργούν 2 τμήματα νηπίων με 35 παιδιά στο σύνολο, ενώ στην κλειστή δομή διαμένουν 19 παιδιά.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα