Θεσσαλονίκη: Έφυγε από τη ζωή ο Χρήστος Ερκέκογλου της ομάδας «Κρουστόφωνο»

09:40 18/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Τρίτης στα 62 του χρόνια ο μουσικοπαιδαγωγός Χρήστος Ερκέκογλου, συνιδρυτής της καλλιτεχνικής ομάδας Κρουστόφωνο.

«Ο αγαπημένος μας Χρήστος, οδηγός και μαέστρος μας, φίλος, συνεργάτης και δάσκαλος αμέτρητων μικρών και μεγάλων μαθητών, έδωσε με αξιοπρέπεια και δύναμη τον αγώνα του αλλά τελικά μας χαιρέτησε. Έφυγε για να προσφέρει χαρά με το νταούλι του στη γειτονιά των αγγέλων. Θα ζει για πάντα στις καρδιές όλων μας!», αναφέρει σε ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα η ομάδα του Κρουστόφωνου.

Ποιος

ήταν: Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1958. Σπούδασε Κλασική Αρμονία και Μουσικοπαιδαγωγικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης,  ενώ παράλληλα σπούδασε Μαθηματικά στο Α.Π.Θ. Επίσης  σπούδασε κλασική κιθάρα.
Ειδικότητά του ήταν  τα παραδοσιακά κρουστά της Ελλάδας και του ευρύτερου βαλκανικού χώρου, ενώ οι γνώσεις του εκτείνονταν και στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και τα κρουστά της latin μουσικής.
Εργάστηκε για πολλά χρόνια ως μουσικοπαιδαγωγός σε ωδεία και νηπιαγωγεία της Θεσσαλονίκης.
Από το 2000 ως το 2004 διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της Ε.Ε.Μ.Ε. (Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση). Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις της Πειραματικής Σκηνής και του Κ.Θ.Β.Ε, παίζοντας ζωντανή μουσική επί σκηνής.
Ήταν ιδρυτικό μέλος του Κρουστόφωνου, όπου δίδασκε στα παιδικά τμήματα, αλλά και στα τμήματα ενηλίκων. Επίσης διηύθυνε την Μπάντα Δρόμου και συμμετείχε  στις περισσότερες παραγωγές του Κρουστόφωνου.
Συμμετείχε, επίσης, στην ομάδα έρευνας και παραγωγής, αλλά και στην ηχογράφηση του πρώτου cd του Κρουστόφωνου με τίτλο «Τραγούδια -κάλαντα του κόσμου» που κυκλοφόρησε το 2002.

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
χρηστος ερκεκογλου
Τυχαία Θέματα