Θεσπρωτία: 30 τόνοι λαθραία καύσιμα σε εβδομαδιαία βάση – 4 συλλήψεις

12:39 10/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε 4 συλλήψεις οδήγησε η επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας την Τρίτη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον κόμβο της Εγνατίας στο Νεοχώρι Παραμυθιάς.
Πρόκειται για 3 Έλληνες (38, 38 και 45 ετών) και έναν 55χρονο Ιταλό υπήκοο.
Τα «ενεργειακά έλαια», καύσιμα δηλαδή κατωτέρας ποιότητας και χαμηλής τιμής, έφταναν στο πρατήριο από το Μπάρι της Ιταλίας μέσω του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Για τη μεταφορά χρησιμοποιούνταν βυτιοφόρο όχημα που έφερε πινακίδες Βουλγαρίας. Επρόκειτο για οργανωμένο κύκλωμα που μετέφερε

προς το συγκεκριμένο πρατήριο 30 τόνους καυσίμων σε εβδομαδιαία βάση τουλάχιστον τους τελευταίους 6 μήνες, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει γίνει γνωστό αν το πρατήριο τα πωλούσε απ’ ευθείας ή τα χρησιμοποιούσε για νόθευση των κανονικών καυσίμων. Τα καύσιμα αποθηκεύονταν σε ανάλογη δεξαμενή που υπήρχε στο πρατήριο για το σκοπό αυτό.
Οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο αν η κατανάλωση γινόταν μόνο από το συγκεκριμένο πρατήριο ή αν υπήρχε κύκλωμα «εσωτερικής» διανομής της ουσίας και σε άλλα πρατήρια της περιοχής, ενώ αναμένεται το πόρισμα από το Χημείο του Κράτους, για να διευκρινιστεί η χημική σύσταση του καυσίμου.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηγουμενίτσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα