Θερμό Φθινόπωρο ΔΝΤ-Γερμανίας λόγω Ελλάδας βλέπει η Handelsblatt

13:45 14/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι σχέσεις της Γερμανίας με το ΔΝΤ θα δοκιμασθούν το Φθινόπωρο με την διαχείριση του ελληνικού χρέους να βρίσκεται στο επίκεντρο της διαμάχης αναφέρει η Handelsblatt σύμφωνα με την Deutsche Welle.

«Κρίση διαρκείας μεταξύ εταίρων» είναι ο τίτλος εκτενούς άρθρου στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, που αναφέρεται στη διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και Γερμανίας.

Σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, η διαμάχη έχει σημείο αναφοράς τη χρηματοδότηση του ΔΝΤ και ειδικότερα τα χρήματα που είχαν διαθέσει βιομηχανικές χώρες στο Ταμείο στο απόγειο της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Η Ουάσιγκτον ζητά να παραταθούν τα δάνεια αυτά αλλά το Βερολίνο αντιστέκεται σθεναρά, εκτιμώντας ότι το ΔΝΤ διαθέτει στην παρούσα φάση επαρκείς πόρους.

«Ακόμη κι αν η σύγκρουση αυτή όμως (…) καταλήξει σε ένα αίσιο τέλος», σημειώνει η εφημερίδα,

«Βερολίνο και Ουάσιγκτον βρίσκονται στα πρόθυρα ενός θερμού φθινοπώρου. Το αργότερο τότε θα επανέλθει στο τραπέζι το θέμα της Ελλάδας. Το φθινόπωρο θα παρουσιαστεί μια νέα ανάλυση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία θα συνυπολογίζει τις ευρωπαϊκές προτάσεις για την ελάφρυνση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα