Θερινό σχολείο πληροφορικής

09:33 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το θερινό σχολείο διαχείρισης επιστημονικών δεδομένων του Ευρωπαϊκού προγράμματος EUDAT, στο Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας Έρευνας.

Η διαχείριση ερευνητικών δεδομένων είναι σημαντική όχι μόνο για την επιστημονική κοινότητα, αλλά και για τον πολίτη, αφού όσο καλύτερα αυτή γίνεται τόσο περισσότερα οφέλη επιστρέφουν στην κοινωνία και στον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτής της γενικής κατεύθυνσης, την οποία ενισχύει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής του ΙΤΕ,

φιλοξένησε με επιτυχία το Θερινό Σχολείο.
Το πρόγραμμα EUDAT χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το όραμά του είναι να δώσει τη δυνατότητα σε Ευρωπαίους ερευνητές και επαγγελματίες, από οποιαδήποτε επιστημονική περιοχή, να αποκτήσουν πρόσβαση, να επεξεργαστούν και να διατηρήσουν δεδομένα σε ένα αξιόπιστο περιβάλλον.
Το θερινό σχολείο παρακολούθησαν 40 μεταπτυχιακοί φοιτητές και νέοι επιστήμονες, οι οποίοι επιλέχθηκαν κατόπιν αξιολόγησης από όλη την Ευρώπη, από τους οποίους πέντε από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ. Το πρόγραμμα του σχολείου εκτός από τις διαλέξεις, περιλάμβανε και πρακτικές ασκήσεις, ενώ συμπληρώθηκε από ξενάγηση των συμμετεχόντων στη πόλη του Ηρακλείου και στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Keywords
Τυχαία Θέματα