Θεοφάνια: Ανοικτές εκκλησίες με αυστηρά μέτρα – Αγιασμός εντός των ναών (video)

21:56 5/1/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Επιμένει η Εκκλησία στην απόφασή της να ανοίξουν οι ναοί την Τετάρτη για τον εορτασμό των Θεοφανίων. Στη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο στο προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Μητσοτάκης κάλεσε την Εκκλησία να συνδράμει στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού, ενώ η Αρχιεπισκοπή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους Μητροπολίτες να τηρήσουν τους αυστηρούς περιορισμούς που ίσχυαν Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά.

H

Εκκλησία της Ελλάδος παραμένει αρωγός στην προσπάθεια της Πολιτείας για την αντιμετώπισης της πανδημίας, τονίζει στην Επιστολή του προς τους Μητροπολίτες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Γι’ αυτό και θέλοντας να δώσει το καλό παράδειγμα, ο Μακαριώτατος αποφάσισε να μην πάει τελικά στο Μοσχάτο όπου, κατά την εξουσιοδότηση που είχε λάβει από την Ιερά Σύνοδο, θα έκανε αγιασμό των υδάτων.

Στην επιστολή δίνονται οδηγίες ως προς τη λειτουργία των Ιερών Ναών για τα Θεοφάνια:

Αυστηρή τήρηση των μέτρωνΚαθορισμένος αριθμός πιστώνΛειτουργίες εντός των ναώνΚαμία τελετή σε εξωτερικό χώρο, όπως για παράδειγμα λιτανείες ή πομπές

Στην επιστολή τονίζεται ότι «είναι απαραίτητη, όσο ποτέ άλλοτε, ιδίως σ’ αυτές τις κρίσιμες για την Πατρίδα μας στιγμές, η διαρκής, ανοικτή και ειλικρινής συνεργασία και επικοινωνία Εκκλησίας και Πολιτείας και μάλιστα στο ανώτατο δυνατό επίπεδο. Η επικοινωνία Πρωθυπουργού και Αρχιεπισκόπου μόνο καλούς καρπούς για το Έθνος μπορεί να φέρει».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μία ακόμη οδηγία που έχει δοθεί προς τις εκκλησίες του κέντρου της Αθήνας είναι η λειτουργία αλλά και ο αγιασμός, εντός των ναών να έχει ολοκληρωθεί έως τις 8.30 το πρωί.

Keywords
Τυχαία Θέματα