Θέμελης: «Η βράβευση μου δίνει δύναμη να συνεχίσω» (Video)

12:27 20/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Φανερά συγκινημένος ο Καθηγητής Πέτρος Θέμελης παρέλαβε τα διακριτικά της ανώτατης τιμητικής διάκρισης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δημαρχείο της Μεσσήνης.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προχώρησε σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού, επιβραβεύοντας το πολυετές έργο του Πέτρου Θέμελη στην ανασκαφή και ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης.
Είναι σπουδαία η αυτή η βράβευση μου δίνει δύναμη να συνεχίσω δήλωσε ο Καθηγητής Πέτρος Θέμελης.
Το έργο του Πέτρου Θέμελη χαρακτηρίζεται ως υποδειγματικό από

την Αρχαιολογική Κοινότητα, ανέφερε ο Νικόλαος Ζαχαριάς – Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, ο οποίος στην ομιλία του παρουσίασε την πορεία του Πέτρου Θέμελη.
Στα έργα για την ανάδειξη και την προστασία του Αρχαιολογικού Χώρου τα οποία ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη αναφέρθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών Αλέξης Χαρίτσης.
Η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί το κόσμημα της Μεσσηνίας τόνισε ο Δήμαρχος τη Μεσσήνης Γιώργος Τσώνης.
Αξίζει να σημειωθεί πως, στο ανασκαφικό έργο της Αρχαίας Μεσσήνης έχει συμμετάσχει και ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Ως φοιτητής ήταν μέλος της ομάδας του Αναστάσιου Ορλάνδου του σπουδαιότερου ερευνητή της ελληνικής αρχιτεκτονικής,

Ανακοίνωση Μητρόπολης Μεσσηνίας: «Με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην πόλη της Μεσσήνης η τιμητική εκδήλωση για τον Καθηγητή Αρχαιολογίας κ. Πέτρο Θέμελη.
Ο Δήμαρχος Μεσσήνης κ. Γεώργιος Τσώνης, φανερά συγκινημένος καλωσόρισε στο Δήμο τον Μακαριώτατο τονίζοντας ότι αποτελεί τιμή κι ευλογία η επίσκεψή του στην ευρύτερη περιοχή. «Μακαριώτατε, δεν έχω να περιμένω κάτι άλλο ανώτερο στην αυτοδιοικητική μου πορεία από την σημερινή παρουσία σας», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ακολούθησε μουσική εκδήλωση από τον κ. Νίκο Ξανθούλη, Καλλιτεχνικό Σύμβουλο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και Επιστημονικό Συνεργάτη της Ακαδημίας Αθηνών.
Την βιογραφία του τιμωμένου παρουσίασε ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαος Ζαχαριάς.
Στη συνέχεια, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του κ. Θέμελη, καθώς και στο σπουδαίο έργο που έχει επιτελέσει στην Αρχαία Μεσσήνη. «Αναδείξατε διαχρονικά μία περιοχή και την κάνατε γνωστή παγκοσμίως. Σας αξίζει έπαινος και κάθε τιμή».
Τελειώνοντας τον χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος επίδωσε στον κ. Θέμελη τα διακριτικά της τιμής.
Τέλος, ο κ. Θέμελης αναφέρθηκε σύντομα στην πορεία και το έργο του, λέγοντας ότι δούλεψε με ενθουσιασμό, εργατικότητα και εντιμότητα.
Παρέστησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Θεσπιών κ. Συμεών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Αλέξανδρος Χαρίτσης, οι Βουλευτές Π. Κοζομπόλη και Π. Κωνσταντινέας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι άλλων φορέων του Νομού και πλήθος κόσμου».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα