Θέατρο στο Δημόσιο Χώρο

14:50 2/6/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Θεσσαλικό Θέατρο κατά τη διάρκεια αυτού του περίεργου καλοκαιριού, βαδίζει όπως όλοι οι χώροι των παρασταστικών τεχνών σε κινούμενη άμμο, αλλά δηλώνει παρόν, δίπλα στους Λαρισαίους που τους αποχωρίστηκε βίαια με την καραντίνα..
Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού και τις πιθανές αλλαγές των σχεδίων(λόγω κορονοιού) πολλαπλασιάζει

τις δράσεις του.
Με την πρώτη μεγάλη δράση ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ θα βρεθεί κοντά στους Λαρισαίους με μικρές αυτοτελείς παραστάσεις:

ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ
1. Περιπατητική μουσική παράσταση που στηρίζεται σε τραγούδια από παλιές επιθεωρήσεις του Θεσσαλικού Θεάτρου.
2. Περιπατητική παράσταση με τραγούδια του Tom Waits για την παράσταση Βόυτσεκ του Μπομπ Ουίλσον με κοστούμια τσίρκου, αναφορά στο κίνημα Bauhaus.
3. Ιστορίες Καραντίνας και Κορωνοιού
4. Ξενάγηση στην παλιά Λάρισα.

ΤΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ
Ένα θεατρικό κείμενο ειδικά γραμμένο για το Θεσσαλικό θέατρο από τον Ανδρέα Φλουράκη, σε δραματουργία και σκηνοθεσία Κυριακής Σπανού για το θέμα της απόκρυψης πολύτιμων πραγμάτων σε εποχές κινδύνου, εμπνευσμένο από την απόκρυψη των αρχαιολογικών θησαυρών όλων των μουσείων της χώρας το 1940. Το ερώτημα που διατρέχει την παράσταση είναι «Τι πολύτιμο διασώζω σε συνθήκες απειλής και κινδύνου».
Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας τέλη Ιουλίου και θα παρουσιαστεί και σε άλλους αρχαιολογικούς χώρους του Νομού.
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Θανάσης Ζέρβας, Χρήστος Κορδελάς, Μαρσέλα Λένα, Ανδρομάχη Μακρίδου, Αθηνά Σακαλή, Βάνα Σλέιμαν, Ηρακλής Τζαφέτας, Παναγιώτης Τόλιας.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα