Θεατρικός Ιούνιος

15:12 29/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Εναν πλούσιο θεατρικό Ιούνιο θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν οι Λαρισαίοι στο θέατρο «Κώστας Τσιάνος»
Το πρόγραμμα έχει εως εξής:
Θεσσαλικό Θέατρο
Θεατρικό Εργαστήριο Ενηλίκων
Koινός Λόγος της Έλλης Παπαδημητρίου
6-7 -8 -9 Ιουνίου στις 9.15μ.μ. (Είσοδος ελεύθερη.)
Πρώτο παρουσιάζει

τη δουλειά του το Θεατρικό Εργαστήρι Ενηλίκων του Θεσσαλικού Θεάτρου. Τη σεζόν 2018 -2019 ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή η πρώτη χρονιά του εργαστηρίου με την καθοδήγηση της Θεοδώρας Μουκούλη. Στο κλείσιμο των μαθημάτων τους παρουσιάζουν την παράσταση ΚΟΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ που στηρίζεται στη συλλογή αυθεντικών αφηγήσεων της Έλλης Παπαδημητρίου από τον Πόντο, τη Σμύρνη και την καταστροφή του 1922, την Κατοχή και τον Εμφύλιο.
Με μουσικές, χορούς, ήχους, αισθήματα, και με ένα λόγο ανθρώπινο, αληθινό, σπαρακτικό και λυτρωτικό στήνεται επί σκηνής ένα ζωντανό μνημείο της πολύπαθης ιστορίας της Ελλάδας του 20ου αιώνα. Υπό την καθοδήγηση της Θεοδώρας Μουκούλη, οι δεκατρείς ηθοποιοί της παράστασης ξυπνούν με τις αφηγήσεις τους ατομικές και συλλογικές μνήμες, φωτίζοντας με έναν διαφορετικό τρόπο το πρόσφατο παρελθόν αλλά και το παρόν της πατρίδας μας.
Θεσσαλικό Θέατρο
Το Θάμβος του Δημοτικού τραγουδιού
ΤΡΙΤΗ: 11 Ιουνίου στις 9.15μ.μ. (Είσοδος ελεύθερη)
Εκεί που κυλάει το μεγάλο ποτάμι της γλώσσας μας και υδρεύεται η σύγχρονη ελληνική ποίηση. Το Θεσσαλικό Θέατρο οργανώνει μια βραδιά αφιερωμένη στο σφρίγος της ποιητικής γλώσσας του Δημοτικού τραγουδιού. Σχεδιασμός και οργάνωση κειμένων Θωμάς Μπεχλιβάνης. Μουσική διεύθυνση Γιώργος Δεληγιάννης. Επιμέλεια Κυριακή Δ. Σπανού.
—————————————————————————————
ΠασπARTού- Art and more
Οι Ράγες πίσω μου
του Χάρη Ρώμα
ΔΕΥΤΕΡΑ: 24 & ΤΡΙΤΗ: 25 Ιουνίου, 9.15μ.μ.
Ο Θαλής είναι ένας άνθρωπος μέτριος που κανείς δεν του δίνει σημασία. Φτάνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό μια μικρής πόλης για να συναντήσει τη γυναίκα του που πρόκειται να φύγει με τον εραστή της για να την παρακαλέσει να μείνει, φέρνει στον νου του διάφορες φάσεις και πρόσωπα από τη ζωή του – όπως ο πατέρας του, ο δημοφιλής συμμαθητής του, η δασκάλα του, το κορίτσι που τον απέρριψε, με καταλύτη για τον ήρωα τα τραγούδια του Διονύση Σαββόπουλου.
Παράλληλα βλέπουμε να περνάει μπροστά από τα μάτια μας ένα μεγάλο μέρος της νεοελληνικής ιστορίας με μια αριστοτεχνική εναλλαγή από το χιούμορ στην συγκίνηση.
Σκηνοθεσία: Χρυσούλα Χρήστου
Σκηνικά – Κοστούμια: Δώρα Παπαδούλη.
Μουσική: Θέμης Σαμαντζής
Παίζουν οι ηθοποιοί:
Δημήτρης Φωτίου, Ζωή Μωραΐτη, Παναγιώτης Μπάκας και Γιάννος Τριανταφύλλου.

Εισιτήρια: Κανονικό 10 €, Μειωμένο (φοιτητικό – ανέργων) 8 €.

Θέατρο των Οδοιπόρων
Το Ασυνόδευτο
του Αντρέα Φλουράκη
ΠΕΜΠΤΗ: 27 Ιουνίου, 8.00μ.μ. (Είσοδος ελεύθερη)
Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων
Δύο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους , ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Αντί εισιτηρίου, θα συλλεχθούν τρόφιμα μακράς διαρκείας για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Λαρισαίων (Κοινωνικό Παντοπωλείο – Προσφυγικών Καταυλισμών). Μετά την παράσταση ακολουθεί συζήτηση. Θα μιλήσουν οι: Εύα Αρζομανίδου: (εκπαιδευτικός), Αγλαία Νάκα: (θεατρολόγος/σκηνοθέτιδα) Άκυς Μιτσιούλης: (σκηνοθέτης). Συντονίστρια η εκπαιδευτικός Ιωάννα Γιαννακοπούλου.
Συντελεστές: Σκηνοθεσία: Άκυς Μιτσιούλης, Σκηνικός χώρος: Γιώργος Παπαδόπουλος
Παίζουν: Γιώργος Παπαδόπουλος, Έλενα Αστερινού.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα