Θα προχωρήσουν στην κατεδάφιση

09:16 12/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημέρωσε χθες ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, για την κατάρρευση μέρους του κτίσματος επί του Δουκικού Ανακτόρου στα Λιοντάρια.

Είπε ότι εκδόθηκε από το δήμο το πρωτόκολλο κατεδάφισης του επικίνδυνου τμήματος που έχει απομείνει, το οποίο διαβιβάστηκε στην τοπική Αρχαιολογία και στον ιδιοκτήτη του κτίσματος, ο οποίος άμεσα θα αναλάβει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άρση της επικινδυνότητας.
Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική τόσο στη δημοτική αρχή όσο και στην αρχαιολογία για το συμβάν.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας,

Γιάννης Ρασούλης ευχαρίστησε την υπηρεσία που κινήθηκε ταχύτατα και πρόσθεσε: «Μου κάνει εντύπωση πόσο εύκολα κάποιοι αποδίδουν ευθύνες στη δημοτική αρχή. Από το 1965 η συγκεκριμένη περιοχή είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και η ευθύνη της αρχαιολογίας είναι μεγάλη».
Παίρνοντας ξανά το λόγο ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, ξεκαθάρισε πως αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των πολιτών. Αναφερόμενος στα διαδικαστικά, είπε πως σε περιπτώσεις επικινδύνως ετοιμόρροπων κτισμάτων, ο δήμος στέλνει επιστολή στους ιδιοκτήτες δίνοντας μια προθεσμία και ο δήμος προχωρά στην κατεδάφιση καταλογίζοντας πάντως τα έξοδα στους ιδιοκτήτες.
Ο δήμαρχος έκλεισε, τονίζοντας ότι μέριμνα της δημοτικής αρχής είναι η διαφύλαξη του πολιτιστικού αποθέματος της πόλης.

Keywords
Τυχαία Θέματα