Θα «πρασινίσει» το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με χιλιάδες δέντρα και φυτά

17:56 31/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

2000 δέντρα και φυτά θα φυτευτούν το Δεκέμβριο στον προαύλιο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. με την εθελοντική προσφορά του προσωπικού και των δύο νοσοκομείων της Λάρισας και άλλων οργανώσεων.
Σήμερα σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στη διοίκηση του Νοσοκομείου, ο κ. Παναγιώτης Νάνος ανέπτυξε το σχέδιο για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου με δενδροφύτευση περιμετρικά του κτιρίου. Συμμετείχαν η αντιδήμαρχος κ. Δ. Αράπκουλε και

ο υπεύθυνος Πρασίνου κ. Ν.Μήτσιου, ο δασάρχης Λάρισας κ. Α. Γκάτσικας ενώ από το Νοσοκομείο ήταν ο διοικητής κ. Νάνος, η αναπληρώτρια διοικήτρια κ. Ανθή Χαλιβέρα και οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου κ.κ. Έφη Πουρνάρα και κ. Γ. Αποστόλου.
Η δεντροφύτευση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου και θα γίνει με εθελοντική προσφορά των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία της Λάρισας και την συμμετοχή εθελοντικών οργανώσεων της πόλης, αλλά και απλών πολιτών που θα ήθελαν να συμμετέχουν στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.
Για τις ανάγκες της δενδροφύτευσης ο διοικητής κ. Νάνος ζήτησε τη βοήθεια των Υπηρεσιών του Δήμου Λάρισας και του Δασαρχείου να συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή για τη σύνταξη της μελέτης και την διάθεση των φυτών
Η αντιδήμαρχος κ. Αράπκουλε ανέφερε ότι ο δήμος Λάρισας ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και θα στηρίξει αυτή την σημαντική προσπάθεια, δεδομένου ότι η έκταση και η σημασία του έργου ξεπερνά τα στενά όρια του νοσοκομειακού συγκροτήματος.
Θετικός εμφανίστηκε και ο δασάρχης Λάρισας λέγοντας ότι θα στηρίξει το έργο τόσο σε μελετητικό επίπεδο, όσο και με διάθεση δέντρων από το Φυτώριο του Δασαρχείου.
Στη σύσκεψη εξετάστηκαν επίσης διάφορα τεχνικά ζητήματα όπως είναι το αυτόματο πότισμα των δέντρων που θα φυτευτούν και αναφέρθηκε ότι ήδη οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου εργάζονται να εξασφαλίσουν το δίκτυο παροχής νερού. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η μελέτη και υλοποίηση του έργου να γίνει με την σύμπραξη των υπηρεσιών και με δωρεάν διάθεση του φυτικού υλικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα