«Θα γίνει κανονικά το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία στους δήμους»

23:00 24/5/2013 - Πηγή: ΕΡΤ
Απέρριψε η Κομισιόν το πρόγραμμα που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας , με κοινωφελή εργασία στους δήμους. Το υπουργείο Εργασίας πάντως, διαμηνύει οτι το πρόγραμμα θα προχωρήσει, οπως είχε σχεδιαστεί με κονδύλια απο ανακατανομή πόρων.«Κόκκινη κάρτα» έβγαλε η Κομισιόν για το πρόγραμμα στήριξης των οικογενειών χωρίς εργαζόμενο 2 μήνες μετά τα εύσημα που απέδωσε η τρόικα. «Η λογική του προγράμματος αντίκειται στους κανονισμούς
της ΕΕ καθώς οι πόροι του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου δεν χρηματοδοτούν κοινωφελείς δράσεις» ήταν το επιχείρημα του διευθυντή Απασχόλησης και Κοινωνικων Υποθέσεων Κος Ρισελ στον υπουργό Εργασίας.

Απ' την άλλη πλευρά,η γραφειοκρατία των Βρυξελλών καθυστερεί σε 400.000 οικογένειες χωρίς εισόδημα την ανάσα που θα έπαιρναν με 490 ευρώ το μήνα ή 427 ευρώ για όσους είναι κάτω των 25 μέσω κοινωφελούς εργασίας στους δήμους με επιδοτούμενες τις εισφορές εργοδότη και εργαζομένου.

"Το πρόγραμμα θα γίνει" τονίζει το υπουργείο εργασίας και ο Γιάννης Βρούτσης: « Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών μας έχουμε θέσει, επιπλέον, και την ανάπτυξη σχετικής δράσης που αφορά σε οικογένειες που δεν έχουν κανένα εργαζόμενο. Το πρόγραμμα σχεδιάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι για την υλοποίηση του. Σε κάθε περίπτωση θα είναι πλήρως εναρμονισμένο με τους κανόνες επιλεξιμότητας που θέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Τα υπουργεία εργασίας και ανάπτυξης επεξεργάζονται σχέδιο για ενεργοποίηση ρήτρας ευελιξίας ώστε να μετακινηθούν αναπορρόφητα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν κοινωνικές δομές μέσα από τη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα