Θα φτιαχτεί ο κόμβος στο σημείο καρμανιόλα

10:43 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Εγκρίθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, για την κατασκευή των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, από και προς την Αγία Πελαγία και την Αχλάδα.

Πρόκειται για δύο σημεία της εθνικής οδού Ηρακλείου- Ρεθύμνου όπου έχουν σημειωθεί αρκετά τροχαία ατυχήματα με νεκρούς και τραυματίες. Ήταν ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Μαλεβιζίου, των φορέων, των επιχειρηματιών και πολλών κατοίκων της περιοχής, που

προσελκύει κάθε χρόνο χιλιάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες.
Το μόνο που απομένει πλέον είναι να παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 30 ημερών για πιθανές ενστάσεις και να εγκριθεί το έργο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΚ. Αμέσως και με δεδομένη την έγκριση της πίστωσης ποσού 3.000.000 ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αναμένεται να γίνει η δημοπράτηση του έργου.
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου, Κώστας Μαμουλάκης, σε δηλώσεις του τόνισε: «Ένας από τους πρώτους στόχους της Δημοτικής μας Αρχής, ένα έργο υποδομών με τεράστια σημασία πρώτα και κύρια για την ασφάλεια των οδηγών, των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής της Αγίας Πελαγίας, έρχεται ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή του. Όλοι μας γνωρίζουμε την επικινδυνότητα των συγκεκριμένων σημείων και την αναγκαιότητα της κατασκευής αυτών των κόμβων ασφαλούς πρόσβασης.
Keywords
Τυχαία Θέματα