Θ. Θεοχαρόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ οφείλει να μείνει προσηλωμένο στην πολιτική αυτονομία

14:16 13/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σχέδιο επανεκκίνησης της ΔΗΜΑΡ με την εκλογή νέου γραμματέα και Εκτελεστικής Επιτροπής και πακέτο πέντε πρωτοβουλιών ανακοίνωσε στην ΚΕ του κόμματος ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ περιγράφοντας τις εκλογικές επιδιώξεις του Κινήματος Αλλαγής και τις υποχρεώσεις της ΔΗΜΑΡ που απορρέουν τους επόμενους κρίσιμους μήνες, εισηγήθηκε την εκλογή νέας Εκτελεστικής Επιτροπής

και νέου Γραμματέα ο οποίος, όπως είπε, θα αφοσιωθεί στις δύσκολες οργανωτικές απαιτήσεις της εκλογικής χρονιάς που ξεκίνησε.

Το Κίνημα Αλλαγής, «οφείλει να μείνει αταλάντευτα προσηλωμένο στην επιλογή για πολιτική αυτονομία», τόνισε. «Ισχυρή αυτόνομη κεντροαριστερά χωρίς αυταπάτες και λαϊκισμό αλλά με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό σημαίνει ξεκάθαρη πολιτική και ιδεολογική οριοθέτηση τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από τη ΝΔ», επεσήμανε ο κ.Θεοχαρόπουλος.

Επέκρινε έντονα την επικίνδυνη, όπως είπε, προχειρότητα με τη διγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης και τις ακραίες δηλώσεις των ΑΝΕΛ και του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, στις ΗΠΑ, που επιβεβαιώνουν, όπως σημείωσε, για μια ακόμη φορά τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδά της. «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι επικίνδυνος για τη χώρα και η συνεργασία μαζί του είναι η ντροπή που θα κουβαλάει πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας. Θα είναι η μαύρη κηλίδα για τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ.», πρόσθεσε.

Επίσης τόνισε το προσχέδιο προϋπολογισμού καταρρίπτει πλήρως το αφήγημα περί καθαρής εξόδου, ενώ η κυβέρνηση έχει δεσμεύσει την ανάκαμψη της χώρας με τις υπογραφές της, με τις ασκούμενες πολιτικές της που βαθαίνουν ακόμη περισσότερο την κρίση. «Στην κυβέρνηση για την πρόσφατη κρίση στο χρηματιστήριο βρήκαν εύκολα την αιτία, για όλα φταίνε οι κερδοσκόποι. Ωραία λογική, όταν οι αγορές πάνε καλά η κυβέρνηση αυτοσυγχαίρεται και όταν οι αγορές δεν πάνε καλά φταίνε οι κερδοσκόποι! Δεν μπορεί να παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ ως επιτυχία το γεγονός ότι υπογράφει πλειάδα νέων μέτρων υπερβολικής λιτότητας και στο τέλος προσπαθεί απλώς ένα δύο από αυτά να μην ισχύσουν ή απλώς να μεταθέσει την εφαρμογή τους. Πρόκειται για καθαρή κοροϊδία», σημείωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Στράφηκε εναντίον και του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «δεν κάνει καμιά αναφορά σε ένα σύγχρονο κράτος πρόνοιας και κοινωνικής δικαιοσύνης. Αμφισβητεί την υπαρκτή διαχωριστική γραμμή αριστεράς – δεξιάς την στιγμή που η χώρα πρέπει να έρθει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με μια κεντροαριστερή και μια κεντροδεξιά παράταξη που αναμετρώνται προγραμματικά και όχι στη βάση του λαϊκισμού. Η ΝΔ υπόσχεται πολλά αλλά με μηδενικές εγγυήσεις για τους εργαζόμενους, τις αμοιβές και τα δικαιώματά τους. Καθημερινά επιβεβαιώνει στην πράξη ότι παραμένει βαθιά συντηρητική δύναμη, δέσμια πολιτικών και πρακτικών της παραδοσιακής δεξιάς και των πελατειακών σχέσεων. Θυσιάζει τα πάντα στο βωμό της προοπτικής της εξουσίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Θεοχαρόπουλος στις Ευρωεκλογές όπου χαιρέτησε την υποψηφιότητα για την προεδρία της Επιτροπής του Φρανς Τίμερανς, τονίζοντας ότι υποχρέωση των σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων είναι να γίνουν στην Ευρώπη δομικές αλλαγές με στόχο τη δημοκρατική νομιμοποίηση και να ξαναγίνει χώρος δημοκρατίας, ευημερίας και ασφάλειας. «Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατικής οικογένειας», κατέληξε.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεοχαρόπουλος, ΚΙΝΑΛ,theocharopoulos, kinal