Θ. Θεοχαρόπουλος: «Κοροϊδία τα αντίμετρα που προτείνει η κυβέρνηση» (audio)

19:46 8/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ως κοροϊδία που πρέπει να σταματήσει χαρακτήρισε τα αντιμέτρα που προβάλει η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Μιλώντας στον 102 fm της ΕΡΤ3 και τους Ασπασία Βούζη και Βασίλη Πεκλάρη υπογράμμισε ότι «αυτό που έχει συμφωνηθεί είναι νέα μέτρα πάνω από 3 δισεκατομμύρια

ευρώ».

«Η κυβέρνηση, όχι μόνο διαπραγματεύεται μόνη της, αλλά δεν ενημερώνει κιόλας» επεσήμανε και πρόσθεσε ότι «μια συζήτηση δε μπορεί να στηριχθεί στη βάση διαρροών».

«Εμείς δεν κρατάμε ανεύθυνη στάση, αλλά προτείνουμε. Έχουμε προτείνει ένα άλλο μείγμα μεταρρυθμίσεων που δεν έχει γίνει αποδεικτό από την κυβέρνηση» σημείωσε και επανέλαβε ότι αν υπήρχε εθνική συνεννόηση δε θα είχαμε φθάσει εδώ.

Αναφερόμενος στη Δημοκρατική Συμπαράταξη εξήγησε ότι ενισχύεται στοχεύοντας στην ανανέωση προσώπων και ιδεών, ενώ για την κεντροαριστερά σημείωσε ότι πρέπει να είναι ενωμένη. «Δε μπορώ να πιστέψω ότι κάποιοι θα επιλέξουν τον κατακερματισμό» τόνισε και τάχθηκε υπέρ μιας λογικής που θα σπάσει τους φραγμούς και θα κινητοποιήσει ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα στο χώρο.

Με αφορμή την αντιπαράθεση του –προ ημερών, στη Βουλή-με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα αναρωτήθηκε αν «αντέχει η χώρα εξοπλιστικά προγράμματα πάνω από 2 δισεκατομμύρια ευρώ» και αν «αντέχει τη στάση του Καμένου που ρίχνει λάδι στη φωτιά πάντα».

Για την Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων που οραματίζονται Ευρωπαίοι ηγέτες διευκρίνισε ότι «λύση είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, με στόχο την πολιτική ενοποίηση και όχι η Ευρώπη των πολλών ταχυτήτων». «Χρειαζόμαστε ηγέτες ισχυρούς και μια ισχυρή Ε.Ε. για να αντιμετωπίσει τις διεθνείς προκλήσεις μετά την εκλογή Τραμπ» πρόσθεσε τονίζοντας ότι η Ε.Ε. πρέπει να αναλάβει πρωτοβουλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα