Θ. Σταθάκης: Ακόμα αποτυπώνονται οι καταστροφές / Σε ετοιμότητα το Σαββατοκύριακο (audio)

09:51 23/2/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δραματική είναι η πρώτη αποτύπωση των ζημιών στον Δήμο Κισσάμου.

Καταφέραμε και φτάσαμε στον οικισμό Μελισσιά και να απεγκλωβίσουμε τους κατοίκους. Άλλος ένας οικισμός παραμένει αποκλεισμένος. Πρόκειται για τον οικισμό «Νησί», μετά το Μουρί, όπου δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι, ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων.

Σε πολλές περιοχές του Δήμου υπάρχει πρόβλημα υδροδότησης, ενώ το αγροτικό δίκτυο έχει υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά ήδη από την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή 1-2 Ιανουαρίου. Κλειστός παραμένει και ο δρόμος

Κάμπος – Αμυγδαλοκεφάλι.

Καθημερινά ο Δήμος Κισσάμου δέχεται 300 – 400 τηλέφωνα για ζημιές, τις οποίες και καταγράφει και ιεραρχεί, ανέφερε ο κ. Σταθάκης. Ολόκληρα βουνά έχουν υποστεί ρήγματα και καταρρέουν τμηματικά.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στη διαδρομή Σφηνάρι – Κάμπος, τόνισε ο Δήμαρχος αναφέροντας ενδεικτικά ότι κατά την επίσκεψή τους στους τόπους των βραχοπτώσεων και κατολισθήσεων, τα τεχνικά κλιμάκια από Αθήνα και Περιφέρεια «σήκωσαν» τα χέρια!

Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι υπογράφηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χαρίτση, έκτακτη χρηματοδότηση για την πρόληψη και αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες. Ο προϋπολογισμός είναι ύψους 500.000 ευρώ. Ο Δήμος Κισσάμου ευχαριστεί θερμά τον αρμόδιο Υπουργό καθώς και τους 4 Βουλευτές του Νομού Χανίων για την άμεση και ταχεία ανταπόκρισή τους στο πρώτο αίτημα του Δήμου Κισσάμου.

Ακούστε τη συνέντευξη του Δημάρχου Κισάμου Θεόδωρου Σταθάκη στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου / Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Γιώργος Βλαζάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα