Τέσσερις ανήλικοι οι δράστες διάρρηξης κατοικιών στη Ρόδο

12:27 10/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εξιχνιάστηκαν χθες, ύστερα από πολύμηνη μεθοδική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, επτά (7) διαρρήξεις κατοικιών στη Ρόδο.

Στην υπόθεση εμπλέκονται τέσσερις ημεδαποί και συγκεκριμένα δύο 17χρονοι, ένας 16χρονος και ένας 15χρονος.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, απείθειας και εξύβρισης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας σε συνδυασμό με επιστημονική αξιοποίηση και ανάλυση στοιχείων εξακριβώθηκε

ότι ο 16χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 07-08-2016 έως 22-10-2016 κινούμενος με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εντόπιζε κατοικίες από τις οποίες οι ιδιοκτήτες απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζε, αφαιρούσε χρήματα, κοσμήματα και πολύτιμα αντικείμενα.

Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ενεργώντας από κοινού παραβίαζαν κατοικίες και αφαιρούσαν χρήματα και κοσμήματα, σε δύο περιπτώσεις αφαίρεσαν κυνηγετικά όπλα, ενώ έκλεψαν και αυτοκίνητο.

Εκτιμάται ότι το ύψος της αξίας των αφαιρεθέντων κοσμημάτων και χρημάτων ανέρχεται στις 58.500 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου, ενώ το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο 16χρονος κατασχέθηκε.

Keywords
Τυχαία Θέματα