«Τέλος» των επιθέσεων ανακοίνωσε η Τεχεράνη – 12 νεκροί (video)

14:21 7/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ένοπλοι άνδρες και βομβιστές αυτοκτονίας εξαπέλυσαν επίθεση στο κοινοβούλιο και στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, στην καρδιά της Τεχεράνης, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας σχεδόν 40. Έξι οι δράστες, όλοι νεκροί.

Την ευθύνη για τη διπλή επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος. Είναι η πρώτη φορά που οι τζιχαντιστές δρουν κατ’ αυτόν τον τρόπο στην πρωτεύουσα του Ιράν.Από την κύρια είσοδο ντυμένοι σαν γυναίκες εισέβαλαν οι δράστες στο κοινοβούλιο της Τεχεράνης, όπως ανακοίνωσε το ιρανικό υπουργείο εσωτερικών προσθέτοντας πως ένας πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε ενώ άλλος πυροδότησε

τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος. Πέντε ώρες μετά, το επίσημο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο IRIB, μετέδωσε ότι «η επίθεση έλαβε τέλος». Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Πρώτων Βοηθειών ανακοίνωσε ότι δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 39 τραυματίστηκαν. Χωρίς να επιβεβαιώνονται πληροφορίες περί ομηρίας, η επίσημη ανακοίνωση της Τεχεράνης αναφέρεται σε «ομάδες τρομοκρατών», που επιτέθηκαν ταυτόχρονα στο μαυσωλείο του αγιατολάχ Χομεϊνί, ενώ υποστηρίζει ότι άλλος πυρήνας εξουδετερώθηκε και αποτράπηκε τρίτη επίθεση.

Keywords
Τυχαία Θέματα