Τελεσίγραφο από τη Wall Street Journal προς Τραμπ

10:57 16/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Είκοσι ημέρες διορία» δίνει η εφημερίδα The Wall Street Journal, στον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ, «να συμπεριφερθεί σαν πρόεδρος ή να παραιτηθεί από υποψήφιος».

«Ο κ. Τραμπ έχει αποξενώσει το κόμμα του, θεωρεί λανθασμένα πως τα θορυβώδη συλλαλητήριά του θα μετατραπούν σε ψήφους και χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αντί να ξοδέψει χρήματα για να συναγωνιστεί στην προεκλογική μάχη», ανέφερε σε κύριο άρθρο της η εφημερίδα που θεωρείται προσκείμενη στο συντηρητικό στρατόπεδο.

Εάν δεν

συμμορφωθεί ως την Ημέρα της Εργασίας, που πέφτει φέτος στις 5 Σεπτεμβρίου και σηματοδοτεί το τέλος των θερινών διακοπών στις ΗΠΑ, ο Τραμπ πρέπει να παραδώσει την υποψηφιότητα του στον Μάικ Πενς, τον κυβερνήτη της Ιντιάνα που είναι ο υποψήφιος αντιπρόεδρος του, προειδοποιεί η εφημερίδα.

Συμμόρφωση, σύμφωνα με σχόλια, έδειξε ο Ντόναλντ Τραμπ σε μια ομιλία στο Οχάιο (βόρειες ΗΠΑ) για το πρόγραμμά του στην εξωτερική πολιτική, καθώς ανασκεύασε τις «επίμαχες» δηλώσεις του περί αμερικανικής αποχώρησης από το ΝΑΤΟ. «Θα εργαστούμε εκ του σύνεγγυς με το ΝΑΤΟ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους», ανέφερε ο Τραμπ.

Διατηρεί ωστόσο την «σκληρή αντιμεταναστευτική του ρητορική», καθώς δεσμεύτηκε ότι θα επιβάλει «ένα υπερβολικά σφιχτό φιλτράρισμα» στους μετανάστες, αν κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου και επανέλαβε ότι θα «διακόψει τη μετανάστευση από ορισμένες περιοχές του κόσμου που είναι οι πιο ασταθείς και επικίνδυνες».

Στο μεταξύ, το προεκλογικό επιτελείο της Χίλαρι Κλίντον κατηγορεί το αντίπαλο στρατόπεδο για » ανησυχητικές διασυνδέσεις του Ντόναλντ Τραμπ με Κρεμλίνο«, καθώς δημοσίευμα των Νew York Times κατονομάζει τον διευθυντή της προεκλογικής εκστρατείας των Ρεπουμπλικανών, Πολ Μάναφορτ, για είσπραξη ποσού που ξεπερνά τα 12 εκατομμύρια δολάρια από ένα ουκρανικό πολιτικό κόμμα με στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

Σε δήλωσή του ο Μάναφορτ αρνήθηκε οποιαδήποτε απρέπεια.

ΠΗΓΗ:Wall Street Journal,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα