ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας-Κοζάνη: Παρουσίαση του έργου Crocodile II

13:03 17/9/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, η παρουσίαση του έργου Crocodile II , το οποίο αναφέρεται στην συντονισμένη διαχείριση της κυκλοφορίας, με την εμπλοκή δημόσιων υπηρεσιών, διαχειριστών εθνικών οδών και πάροχων πληροφοριών κυκλοφορίας οχημάτων.

Το έργο Crocodile 2 είναι ένα από τα τέσσερα έργα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

που έχουν ως σκοπό να εφαρμόσουν την Ευρωπαϊκή Οδηγία των Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών σε όλα τα κράτη μέλη, οδηγώντας σε υπηρεσίες παροχής δυναμικής πληροφόρησης κυκλοφορίας υψηλής ποιότητας.

Οι Εταίροι του έργου από την Αυστρία, τη Βουλγαρία, την Κροατία, την Κύπρο, την Τσεχία, τη Γερμανία, την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία, και την Ιταλία, συνεργάζονται για να βελτιώσουν τις διασυνοριακές συνθήκες κυκλοφορίας και μεταφορών, υλοποιώντας εναρμονισμένες και συγχρονισμένες εφαρμογές ευφυών συστημάτων μεταφορών.

To ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας μαζί με το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχουν ως κύρια αρμοδιότητα την παροχή υπηρεσιών δυναμικής πληροφόρησης για ασφαλείς θέσεις στάθμευσης φορτηγών και εμπορικών οχημάτων.

Εισηγητές την περασμένη Παρασκευή, ήταν ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Πρόεδρος Ειδικού Λογαριασμού του ΤΕΙ Δ.Μ Μαρόπουλος Στέργιος, οι κ. Τσιαμήτρος Δημήτριος και Στημονιάρης Δημήτριος, Επιστημ. υπεύθυνοι του έργου και ο Γιάννης Θεοφύλακτος, Bουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος – όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση του έργου- συνέβαλε καθοριστικά στην έναρξη του το 2015, όταν οι γνωστές δυστοκίες που έφεραν τα capital controls απειλούσαν να μην εκτελεστεί το έργο στην Ελλάδα.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης Μαυρίδης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα