«Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» από την ΕΡΤ2 – Στο κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ

09:15 14/9/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο κοσμοπολίτικο Σεν Τροπέ μάς ταξιδεύει το ενδέκατο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Ταξίδια γαστρονομίας στη Γαλλία» (James Martin’s French Adventure), παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017, που θα παρακολουθήσετε -σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση- στην ΕΡΤ2, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, στις 16:15.

Το ταξίδι του Τζέιμς στη Γαλλία τον οδηγεί στο φανταχτερό Σεν Τροπέ. Ξεκινάει την περιήγησή του από την καταπληκτική ψαραγορά ψάχνοντας τα υλικά για το πρώτο του πιάτο. Τιμάει
το στιλ του Σεν Τροπέ και μαγειρεύει επάνω σε γιοτ, εκμεταλλευόμενος τα τοπικά θαλασσινά, με τη μέθοδο enpapillotte.
Μια οδηγός της πόλης μάς εξηγεί πώς η Μπριζίτ Μπαρντό μεταμόρφωσε την πόλη από ένα ήσυχο ψαροχώρι σε διεθνή προορισμό και εξηγεί τον ρόλο που έπαιξε στο πιο διάσημο γλυκό της πόλης. Αφού εξερευνά την πόλη, ο Τζέιμς επισκέπτεται έναν παλιό φίλο, τον Μισέλ Ρου. Μαζί ετοιμάζουν ένα ιδιαίτερο μπάρμπεκιου και ο Τζέιμς μαγειρεύει για τον Μισέλ με υλικά από τον κήπο του. Επιστρέφοντας στην κουζίνα του, ο Τζέιμς φτιάχνει ένα πιάτο που έφαγε ενώ ήταν στο Σαιν Τροπέ, ψητό κοτόπουλο με πατάτες ογκρατέν Ντοφινουά. Εμπνευσμένος από τον καιρό που πέρασε με τον Μισέλ, χρησιμοποιεί απλά υλικά για να φτιάξει φιλέτα γλώσσας με σως ταρτάρ.

 Σειρά ντοκιμαντέρ 20 επεισοδίων, παραγωγής Αγγλίας (ITV) 2017.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα