«Ταξίδι στο ποτάμι» – Μια συναρπαστική σειρά ντοκιμαντέρ στην ΕΡΤ3

00:25 21/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς 16 ημίωρων ντοκιμαντέρ παραγωγής Γαλλίας 2018-2020, «Ταξίδι στο ποτάμι» (Rivers to the sea), θα παρακολουθήσετε, σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, στην ΕΡΤ3, τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου, στις 16:30.

Σε όλες τις ηπείρους, υπάρχουν μυθικά ποτάμια, πραγματικές υδάτινοι οδοί που οδηγούν στη θάλασσα. Αποτελούν την πηγή των μεγαλύτερων πολιτισμών, το καταφύγιο των ξεχασμένων λαών, έναν οικονομικό και πολιτιστικό πνεύμονα και

υπέροχα οικοσυστήματα.

Επεισόδιο 1ο: Παρανά – Α΄ μέρος

Ο Φρανσουά Πεσέ επισκέπτεται τον Παρανά, τον δεύτερο σε μήκος ποταμό της Noτίου Αμερικής μετά τον Αμαζόνιο. Εκεί που ξεκινούν οι καταρράκτες του Ιγκουασού, ανακαλύπτει τον ιερό δεσμό ανάμεσα στον Παρανά, τον «συγγενή της θάλασσας», όπως αποκαλείται στη γλώσσα των Γκουαρανί, και στις κοινότητες των ιθαγενών. Εκτάσεις που πλημμυρίζουν, που έχουν παραχωρηθεί από τους καουμπόι, στο επιβλητικό δέλτα του Ρίο ντε λα Πλάτα. Διασχίζει εντυπωσιακά τοπία και γνωρίζει εκπληκτικούς τρόπους ζωής: παράδοση αλιείας, μετακίνηση κοπαδιών στα έλη, ένα πλωτό σχολείο ή οι ξυλοκόποι του δέλτα. Μετά από 1.800 χιλιόμετρα στην Αργεντινή, φτάνει εντέλει στον στόχο του. Στο τέλος είναι η θάλασσα.

www.ert.gr

Keywords
Αναζητήσεις
ταξιδι στο ποταμι ερτ3
Τυχαία Θέματα