Ταχεία επάνοδος της Τουρκίας στη συνταγματική τάξη ζητά η διεθνής κοινότητα

07:36 16/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ψυχραιμία τις δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία και ζητά να υπάρξει ταχεία επάνοδος στη συνταγματική τάξη στην Τουρκία και να αποκατασταθεί το ταχύτερο στην εξουσία η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση.

Ο γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν καλεί να αποκατασταθεί το ταχύτερο δυνατόν στην εξουσία η πολιτική κυβέρνηση στην Τουρκία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε όλες τις πλευρές στην Τουρκία να υποστηρίξουν την «δημοκρατικά εκλεγμένη» κυβέρνηση Ερντογάν.

Να επιδειχθεί «ψυχραιμία»

και «πλήρης σεβασμός στους δημοκρατικούς θεσμούς» στην Τουρκία, ανέφερε το ΝΑΤΟ.

Η Ρωσία καλεί την Τουρκία «να επιστρέψει στο δρόμο της σταθερότητας και της προβλεψιμότητας, του κράτους δικαίου «.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκο τόνισε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ενημερώνεται συνεχώς μέσω του ΥΠΕΞ και των μυστικών υπηρεσιών για εξελίξεις στην Τουρκία, σημειώνοντας ότι προτεραιότητα έχουν οι ενέργειες για τη διασφάλιση της ασφάλειας των ρωσικών διπλωματικών αποστολών στο έδαφος της Τουρκίας και των Ρώσων πολιτών και τουριστών.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία πως οι εντάσεις στη χώρα αυτή δεν μπορεί να επιλυθούν με τα όπλα.

Ο Τουσκ, μιλώντας σήμερα στη Μογγολία στη διάρκεια περιφερειακής συνόδου κορυφής, δήλωσε επίσης πως οι συνέπειες της απόπειρας πραξικοπήματος θα έχουν κρίσιμη σημασία για ολόκληρη την περιοχή και για τις σχέσεις ΕΕ-Τουρκίας.

Στη Γερμανία, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πως η δημοκρατία πρέπει να γίνει σεβαστή στην Τουρκία και πως το Βερολίνο υποστηρίζει την εκλεγμένη κυβέρνηση στην Άγκυρα.

«Η δημοκρατική τάξη στην Τουρκία πρέπει να γίνει σεβαστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα