Τα «βιβλία σε ρόδες» βρίσκονται στην Ικαρία.

13:35 15/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην ΕΡΤ Αιγαίου μίλησε η υπεύθυνη του προγράμματος «ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ» κ.Ιωάννα Κουλάκη η οποία μας είπε: «το πρόγραμμα δημιουργήθηκε το 2012 από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία «Η Πύρνα», ύστερα από τον προβληματισμό του πως μπορούν να φτάνουν βιβλία στις σχολικές τάξεις των δημόσιων δημοτικών απομακρυσμένων σχολείων που δεν έχουν πρόσβαση σε βιβλιοθήκες και πάντα υπό την αιγίδα

του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα που φέρνει μικρές, κινητές, θεματικές και δανειστικές βιβλιοθήκες μέσα στα δημοτικά και νηπιαγωγεία. Τα ΒΙΒΛΙΑ ΣΕ ΡΟΔΕΣ φθάνουν στο σχολείο μέσα σε ένα σάκο με ρόδες, ώστε να μεταφέρονται εύκολα. Σε κάθε θεματικό σάκο συνδυάζονται 25 έως 30 βιβλία γνώσεων, μυθοπλασίας, λογοτεχνίας, εικονογραφημένα, που καλύπτουν τρία επίπεδα αναγνωστικής ικανότητας. Παραμένουν στη σχολική τάξη επί τέσσερις εβδομάδες, ώστε να υπάρχει χρόνος για δανεισμό και για παράλληλες δράσεις.
Είναι η δεύτερη φορά (η 1η ήταν το 2015) που το πρόγραμμα ταξιδεύει στην Ικαρία σε συνεργασία με τον Σύλλογο «Ιωάννης Μελάς» και αυτή την στιγμή βρίσκεται στο 2ο δημοτικό σχολείο Αγίου Κήρυκο, είχε προηγηθεί το δημοτικό του Καρκιναγρίου και θα συνεχίσει το ταξίδι του μέχρι τον Μάιο του 2018. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις συνεργασίες με νησιά όπως η Ικαρία και δείχνει την μεγάλη απήχηση που έχει το πρόγραμμα, αφού ξεκίνησε με 20 σάκους και αυτή την στιγμή υπάρχουν 185 που διακινούνται και αν υπήρχαν άλλοι τόσοι, πάλι θα μπορούσαν να διακινηθούν. Έχουμε συνεργασίες με 26 Α΄βάθμιες διευθύνσεις όπου στέλνουμε σάκους και εμείς κάθε χρόνο καλύπτουμε 100 με 120 αιτήματα από σχολεία που δεν έχουμε συνεργασίες με τις Α΄ βάθμιες διευθύνσεις τους.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα