Τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα για τον φυσιολογικό τοκετό από την Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία

13:47 12/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία διοργανώνει το ετήσιο μετεκπαιδευτικό σεμινάριό της, από τις 20 έως τις 23 Απριλίου 2017, στην Αθήνα. Το σεμινάριο που απευθύνεται σε μαίες και μαιευτήρες έχει θέμα την προετοιμασία για την περιγεννητική περίοδο της ζωής των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, προγραμματίζεται ανοιχτή εκδήλωση με καλεσμένο-ομιλητή τον πρωτοπόρο του φυσικού τοκετού, Dr Michel Odent.

Η Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία είναι Επιστημονική-Αστική μη κερδοσκοπική

εταιρεία που ιδρύθηκε το 2007 έχοντας καθαρά επιστημονικό και κοινωνικό ρόλο. Αποβλέπει στη βελτίωση και ανύψωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών της ιατρικής μαιευτικής και μαιευτικής φροντίδας κατά την περιγεννητική περίοδο, στην προστασία της μητρότητας και στην ορθή εφαρμογή και διάδοση μεθόδων φυσικού τοκετού στην Ελλάδα.

Στις μέρες μας, όπου η Ελλάδα κατακρίνεται διεθνώς για το ποσοστό των καισαρικών τομών (αγγίζει το 57%, σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΠΠΥ), η Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία, ως η μόνη επιστημονική εταιρεία στην Ελλάδα που έχει ως βασικό σκοπό την προαγωγή του φυσιολογικού τοκετού και την υποστήριξη της δυάδας μητέρας-βρέφους σε αυτήν την εμπειρία, πρωτοστατεί διοργανώνοντας ένα υψηλού επιπέδου σεμινάριο με σημαντικούς διεθνείς (Dr Michel Odent, Mr Richard Overly) και Έλληνες ομιλητές.

Επιστήμονες από όλους τους χώρους της περιγεννητικής φροντίδας, καθηγητές Ιατρικών και Μαιευτικών Σχολών, μαίες, μαιευτές, μαιευτήρες, παιδίατροι-νεογνολόγοι, ψυχολόγοι, αναισθησιολόγοι κ.ά. παρουσιάζουν όλα τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα σχετικά με τον φυσιολογικό τοκετό αλλά και την προαγωγή της περιγεννητικής υγείας.

Φέτος για πρώτη φορά, η Ελληνική Ψυχοπροφυλακτική Εταιρεία, πέρα από το αμιγώς επιστημονικό σεμινάριο που απευθύνεται σε επαγγελματίες υγείας, διοργανώνει μία ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με καλεσμένο-ομιλητή τον πρωτοπόρο του φυσικού τοκετού, Dr Michel Odent.

Στην Αθήνα ο Dr Michel Odent

Ο πρωτοπόρος στον τομέα του Φυσικού Τοκετού Dr. Michel Odent πραγματοποιεί επιστημονική διάλεξη στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 20 Απριλίου 2017, στις 19:00. Ο Dr. M. Odent ήταν ο πρώτος Δυτικοευρωπαίος που εφάρμοσε στις αρχές του 1980 τη χρήση του νερού κατά τον τοκετό και με τη δημοσίευσή του στο σημαντικότερο επιστημονικό ιατρικό περιοδικό «The Lancet», το 1983, σχετικά με την εμπειρία του στη διάρκεια των πρώτων 100 τοκετών στο νερό, έθεσε τα θεμέλια για τη διάδοση αυτής της μεθόδου σε όλο τον κόσμο. Ήταν πρωτοπόρος στη δημιουργία δωματίων τοκετού που ομοιάζουν με δωμάτια σπιτιού. Ήταν ο πρώτος που έγραψε για την ανάγκη το νεογνό να βρίσκεται συνεχώς με τη μητέρα του και να θηλάζει από την πρώτη ώρα της γέννησής του, ενώ διατύπωσε και τη «θεωρία του κλεισίματος της πύλης των επώδυνων ερεθισμάτων», δίνοντας έτσι επιστημονική εξήγηση στη χρήση του μασάζ, του νερού, της αφής κ.λπ. ως μεθόδους ανακούφισης κατά τον τοκετό. Είναι συγγραφέας 14 βιβλίων που έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 22 γλώσσες. Σήμερα το επιστημονικό του ενδιαφέρον είναι πώς επηρεάζει ο τρόπος τοκετού την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους…

Keywords
Αναζητήσεις
michel odent αθηνα
Τυχαία Θέματα