Τα συμπεράσματα για μια «βιώσιμη πολιτική μετανάστευσης» – Ανησυχία για την πολιτική των ΗΠΑ (video)

17:00 3/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την «ενότητα» μεταξύ και των 28 κρατών-μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που προκύπτουν αφενός από τη μεταναστευτική κρίση και αφετέρου από τις διεθνείς συγκυρίες, τόνισαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Γιοζεφ Μουσκάτ, πρωθυπουργός της Μάλτας, που ασκεί την κυλιόμενη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στο κείμενο των συμπερασμάτων των ηγετών της ΕΕ στην άτυπη Σύνοδο της Μάλτας, η οποία είχε θέμα της το μεταναστευτικό ζήτημα, υπογραμμίζεται ότι ο έλεγχος των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η ανακοπή των παράνομων μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, αποτελούν βασικό στοιχείο για μια βιώσιμη πολιτική μετανάστευσης.Οι ηγέτες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξέφρασαν ανησυχίες για ορισμένες αποφάσεις που έχει λάβει η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο τόνισαν ότι οι Βρυξέλλες είναι αναγκαίο να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ μίλησε για την ανάγκη στρατηγικής αυτονομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη δημιουργία μελλοντικά ακόμη και δικού της νομισματικού ταμείου . Ως η μεγαλύτερη οικονομική δύναμη του πλανήτη, η Ε.Ε. πρέπει να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της, είπε ο Ολάντ.

Keywords
Τυχαία Θέματα