«Τα Σινεμά του Κόσμου» στην ΕΡΤ1

01:17 9/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο «Σινέ Θησείον» είναι αφιερωμένο το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ «Τα Σινεμά του Κόσμου» (Mythical Cinemas), που κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ1, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 17:00.

Η σειρά, εμπνευσμένη και σχεδιασμένη από τον παραγωγό Joel Farges, μέσα από την παρουσίαση έξι ιστορικών κινηματογράφων απ’ όλο τον κόσμο (Τσεχία, ΗΠΑ, Χιλή, Ελλάδα, Ολλανδία, Κούβα),

επιχειρεί να κάνει μια αναδρομή στο σινεμά αλλά και στην ιστορία κάθε χώρας, έτσι όπως αυτή αντανακλάται μέσα στις ταινίες της.

Επεισόδιο 1ο: «Σινέ Θησείον – Ελλάδα»

Η Αθήνα έχει πάνω από είκοσι πέντε θερινές κινηματογραφικές αίθουσες. Αλλά ο πιο γοητευτικός είναι το Σινέ Θησείον. Λειτουργεί από το 1935, σ’ έναν κήπο κάτω από την Ακρόπολη. Μια παλιά παράδοση που συνεχίζει εκείνη των θεάτρων σκιών του δημοφιλούς Καραγκιόζη. Οι γείτονες μπορούν να δουν κάθε βράδυ την ταινία από το μπαλκόνι τους. Μερικοί θεατές έρχονται για πάνω από τριάντα χρόνια και έχουν πολλές αναμνήσεις. Ανοίγει την άνοιξη και κλείνει τον Οκτώβριο, για να ανοίξει εκ νέου τον επόμενο Απρίλιο. Διοικείται από την ίδια οικογένεια, την οικογένεια Μανιάκη τα τελευταία τριάντα χρόνια.

Σκηνοθεσία: Mαρία Ντούζα.

Σενάριο: Έρση Σωτηροπούλου.

Παραγωγή: Steficon A.Ε.

Συμπαραγωγή: Kolam Productions και ΕΡΤ.

Με την υποστήριξη: CINE+, CNC, PROCIREP-ANGOA, SACEM.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τα Σινεμά, Κόσμου, ΕΡΤ1,ta sinema, kosmou, ert1