Τα παιδιά κάνουν διακοπές στο Μουσείο Συναισθημάτων!

13:01 16/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τα παιδιά φέτος κάνουν καλοκαιρινές διακοπές στο Μουσείο Συναισθημάτων και ανακαλύπτουν, με διασκεδαστικούς και δημιουργικούς τρόπους, τα μυστικά που κρύβουν τα συναισθήματα, μέσα από βιωματικά εργαστήρια, παιχνίδια ρόλων και χορό!

Σκοπός του καλοκαιρινού προγράμματος του Μουσείου είναι να κατανοήσουν τα παιδιά πως κάθε συναίσθημα είναι ένας μικρός θησαυρός, σύμμαχος και βοηθός μας!

Τα κλειδιά που ξεκλειδώνουν το κάθε μυστικό τα βρίσκουμε κάθε μέρα στον λόφο του Φιλοπάππου, με παιχνίδια που βοηθούν στο δέσιμο της ομάδας και στα εργαστήρια στον χώρο του μουσείου:

Παιχνίδι με τα εκθέματα
Ξεκλειδώνουμε τα μυστικά των συναισθημάτων παίζοντας με τα διαδραστικά εκθέματα της έκθεσης του μουσείου με πολλούς διαφορετικούς και δημιουργικούς τρόπους.

Παιχνίδια ρόλων
Δοκιμάζουμε και ξεκλειδώνουμε κάθε μυστικό μπαίνοντας σε ρόλους με διαφορετικά συναισθήματα για να ακούσουμε τι έχουν να μας πουν. Ακούμε τη φωνή του κάθε συναισθήματος, πως ηχεί για τον κάθε ένα μας.

Εικαστικά
Δίνοντας μορφή σε κάθε συναίσθημα με σχήματα και χρώματα ξεκλειδώνουμε και άλλα μυστικά καθώς τα συναισθήματα γίνονται πιο συγκεκριμένα και απτά για εμάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα