Τα «λιοντάρια» και ο… «θρύλος»

14:18 4/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Μια έντονα συγκινησιακή βραδιά έζησαν όσοι βρέθηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου της βιογραφίας του Παναγιώτη Κελεσίδη.

Ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τα χρώματα του Πανσερραϊκού, φίλαθλοι της Σερραϊκής ομάδας αλλά και του Ολυμπιακού και φίλοι του Παναγιώτη Κελεσίδη τίμησαν με την παρουσία τους τον κορυφαίο Σερραίο τερματοφύλακα κι έναν από τους κορυφαίους στην ιστορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ήταν όλοι εκεί, ο Θόδωρος Φραγκόπουλος που «ανακάλυψε» το ταλέντο του Παναγιώτη Κελεσίδη, ο Γιώργος

Μπιτζίδης που ταξίδεψε από τη Θεσσαλονίκη και ο Χρήστος Καλτσάς από την Αθήνα, ο Γιώργος Αποστολίδης, ο Σπύρος Σταυλάς, ο Γιάννης Τσίκος, ο Σταύρος Γκατζιλάκης, ο Βαγγέλης Τσιρίκας, ο Τάκης Βάβαλης, ο Σταύρος Γκαντάτσιος, ο Παύλος Δημητρίου, ο Παναγιώτης Πάντσιος, ο Γιώργος Τσιφούτης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος κ.α. Σε μια αίθουσα του ξενοδοχείου, σε μια εκδήλωση για τον Θρύλο Παναγιώτη Κελεσίδη, τα «ιερά τέρατα» του Σερραϊκού ποδοσφαίρου όλων των εποχών, η 52ετή ιστορία του Πανσερραϊκού ήταν εκεί.

Τον Παναγιώτη Κελεσίδη βράβευσε ο Δήμαρχος Σερρών Πέτρος Αγγελίδης χαρίζοντας του και δύο βιβλία του Νομού Σερρών, το ένα του ιστορικού Βασίλη Τζανακάρη. Τον κορυφαίο Σερραίο τερματοφύλακα τίμησαν ο Σύλλογος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Πανσερραϊκού αλλά και η ΠΑΕ Πανσερραϊκός με τον Γιώργο Κουρτίδη, τους αρχηγούς Σιάκκα, Τσιμίκα, Ρούτση και Βοσκόπουλο αλλά και τον προπονητή Παναγιώτη Διλμπέρη να προσφέρουν ένα λάβαρο του συλλόγου και μια φανέλα με τις υπογραφές όλων των παικτών.

Ο Παναγιώτης Κελεσίδης δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνηση του, μίλησε για το βιβλίο, για το ξεκίνημα της καριέρας του, ευχαρίστησε όλους όσοι τον βοήθησαν στην έκδοση του βιβλίου, κυρίως τον Σερραίο επιχειρηματία από την Αθήνα Θωμά Τρέντσιο, τον ισχυρό άνδρα του Πανσερραϊκού Χρήστο Κοράκη και φυσικά τον Σερραίο δημοσιογράφο Στέφανο Δημητριάδη που έγραψε το βιβλίο.

Ο Στέφανος Δημητριάδης έχει γράψει στο σημείωμα του στις πρώτες σελίδες του βιβλίου: «Ο Παναγιώτης Κελεσίδης στη βιογραφία του, δεν ωραιοποιεί τη ζωή του. Αφηγείται τα βιώματα του, παραδέχεται τα λάθη του, ζητά συγγνώμη από όσους πίκρανε, φωτίζει τις σκοτεινές στιγμές της σταδιοδρομίας του, αναφέρεται στην «ημέρα» και στη «νύχτα» και αφήνει την καρδιά του να ταξιδέψει στον χρόνο. Αποδέχτηκα να γράψω τη βιογραφία του Παναγιώτη Κελεσίδη, γιατί είναι Πόντιος, με καταγωγή από τις Σέρρες και αγαπά υπερβολικά τον Ολυμπιακό και τον Πανσερραϊκό. Οι συνειρμοί δικοί σας…».

Όλοι στην εκδήλωση είχαν να πούνε ποδοσφαιρικές ιστορίες και να εκφράσουν το θαυμασμό τους για τον Παναγιώτη Κελεσίδη. Ο Γιώργος Μπιτζίδης τον χαρακτήρισε «ποδοσφαιρική θεότητα», ο Θόδωρος Φραγκόπουλος μίλησε για το πώς «ανακάλυψε» το ταλέντο του, ο Σπύρος Σταυλάς και ο Γιώργος Αποστολίδης για τον πρώην συμπαίκτη τους και ο φίλος του, πρώην Δήμαρχος Σκοτούσσας, Κώστας Τρέντσιος για το μαγικό ταξίδι στο χρόνο που έκανε διαβάζοντας το βιβλίο. Για τις περιπέτειες τους τη «νύχτα» μίλησε ο φίλος του Δημήτρης Γουργουλίδης ενώ οι φίλαθλοι Σταύρος Λύμπος και Βασίλης Μανωλίδης πρόσθεσαν μια νότα νοσταλγίας για εποχές πιο ρομαντικές. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση βίντεο με τα κατορθώματα του Παναγιώτη Κελεσίδη και τις ιδιόχειρες αφιερώσεις του στα βιβλία που πήραν όσοι παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες τον Χρήστο Πλακιά (Ανεξάρτητος)

Keywords
Τυχαία Θέματα