Τα Κρητικά κρασιά στην Αθήνα

08:44 18/10/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην Αθήνα θα βρεθούν για τρίτη συνεχή χρονιά οι οινοποιοί της Κρήτης,στην έκθεση Κρητικού κρασιού «ΟιΝοτικά», τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Αθηναΐς, στον Βοτανικό, με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κρήτης και του Επιμελητήριου Ηρακλείου.

Συνολικά 25 οινοποιεία απ’ όλη την Κρήτη ανεβαίνουν στην

πρωτεύουσα για να γεμίσουν τα ποτήρια του οινόφιλου κοινού με γεύσεις και αρώματα από το νησί. Περισσότερες από 250 ετικέτες του Κρητικού αμπελώνα από γηγενείς και διεθνείς ποικιλίες θα είναι διαθέσιμες προς δοκιμή για τους επισκέπτες. Στον χώρο της έκθεσης θα βρίσκεται και περίπτερο Οινοτουρισμού, όπου θα υπάρχει έντυπο υλικό και πληροφορίες για τα επισκέψιμα οινοποιεία και τους οργανωμένους Δρόμους Κρασιού της Κρήτης.
Παράλληλα θα υπάρχει:
– Αφιέρωμα στον Οινοτουρισμό με ομιλίες από φορείς και επαγγελματίες τουρισμού.
– Οι συντάκτες του Περιοδικού «Οινοχόος» και οι ιδιοκτήτες μερικών από τα πιο δημοφιλή wine bars της Αθήνας συνομιλούν με το κοινό για τον Κρητικό αμπελώνα, δοκιμάζοντας παράλληλα τις πιο αντιπροσωπευτικές ποικιλίες του Κρητικού Αμπελώνα
– «Γαμοπίλαφο, η Κρητική απάντηση στο ριζότο» live cooking από τον σεφ της Αθηναϊδας και τη Νίκη Μηταρέα
– Αφιέρωμα Βιδιανό: «Ραντεβού στα τυφλά!» από τους Wine Tales
– Πωλητήριο κρασιών και οινικών εκδόσεων σε ειδικές τιμές
Από τις 15:30 και μέχρι τις 19:30 με οδηγό την οινοχόο Υρώ Κολιακουδάκη, θα γίνονται ξεναγήσεις στην έκθεση ακολουθώντας νοητά τους Δρόμους του Κρασιού της Κρήτης και γνωρίζοντας τους οινοποιούς της.
Η έκθεση θα λειτουργεί 11:00-15:00 για τους επαγγελματίες του κλάδου, και 15:00-20:00 για το οινόφιλο κοινό.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα