«Τα χρόνια του αίματος» – Ο Τριακονταετής Πόλεμος στη σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ3

17:03 12/5/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το δεύτερο επεισόδιο της ιστορικής, δραματοποιημένης σειράς ντοκιμαντέρ «Τα χρόνια του αίματος» (Age of Iron), μεταδίδει η ΕΡΤ3 την Τρίτη 12 Μαΐου 2020, στις 23:00. Η σειρά, που θα ολοκληρωθεί σε έξι επεισόδια, περιγράφει έναν από τους πιο καταστροφικούς και βίαιους πολέμους στην ιστορία της Ευρώπης, τον Τριακονταετή Πόλεμο (1618-1648).

Αποτέλεσε το αποκορύφωμα θρησκευτικών συγκρούσεων αλλά και αγώνων για την κατάκτηση της κυριαρχίας στην

Ευρώπη. Εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ολόκληρες περιοχές ερήμωσαν εξαιτίας της καταστροφής, της ασθένειας και της πείνας. Όμως, στο τέλος αυτού του πολέμου, προέκυψε η ιδέα μιας νέας Ευρώπης. Ένας απλός στρατιώτης, η Βασίλισσα Ελισάβετ Στιούαρτ, ο σπουδαίος ζωγράφος Ρούμπενς και ο Πατήρ Ιωσήφ, δεξί χέρι του Καρδινάλιου Ρισελιέ είναι οι κύριοι μάρτυρες, μέσα από τα ημερολόγια και την αλληλογραφία τους, μιας από τις πιο αιματηρές εποχές που βίωσε η ανθρωπότητα.

Επεισόδιο 2ο: «Θεός (1626 – 1629)»

Ο στρατός των Καθολικών δέχεται επίθεση από μια τεράστια αυτοκρατορία του Βορρά, τη Δανία. Ταυτόχρονα, οι Καθολικές Ισπανικές Κάτω Χώρες μάχονται με τους αποσχιστές Ολλανδούς Διαμαρτυρόμενους. Ο Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς, που πλέον δρα ως κατάσκοπος για την Βασίλισσα Ισαβέλλα της Ισπανίας, ταξιδεύει στο Παρίσι για να συναντήσει τον Πατέρα Ιωσήφ, το δεξί χέρι του Καρδινάλιου Ρισελιέ. Η Γαλλία βρίσκεται στα πρόθυρα πολέμου με την Αγγλία. Στη Λα Ροσέλ, η κατάσταση φτάνει στο απροχώρητο

Ιστορική, δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ, 6 ωριαίων επεισοδίων, συμπαραγωγής Slot Machine, Bachibouzouk, ARTE, ZDF, CT, 2019.

Σκηνοθεσία: Philippe Bérenger, Henrike Sandner

Παίζουν: Gloria Endres de Oliviera, Thomas Gerber, Jan Hasenfuß, Anna König, Christin Nicols

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα