Τα αθλητικά νέα της ΕΡΤ Τρίπολης

18:44 26/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Σε οικογενειακό «διπλό», χθες, ο Αστέρας Τρίπολης κέρδισε με 5-1 την ομάδα Κ-20, σε παιχνίδι που έγινε στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». Στα θετικά του αγώνα, η αγωνιστική επανεμφάνιση του Τριανταφυλλόπουλου, που αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο.

* Τα 86 χρόνια ύπαρξης και δράσης συμπληρώνει ο Αστέρας Τρίπολης και εκτός απ’ τις ευχές και τις…αναρτήσεις, υπήρξε και μήνυμα του προέδρου της ΠΑΕ, κ. Γιώργου Μποροβήλου, όπου, μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες «μεγάλους ευεργέτες της Αρκαδίας».

* Πολύτιμη ισοπαλία (0-0) απέσπασε η Σπάρτη στο παιχνίδι με την Καλλονή, εκτός έδρας.

*

Νέα ήττα (79-78) το Σάββατο για τον Αρκαδικό στον Χολαργό. Έχασε στον πόντο σ’ ένα παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών και τώρα θέλει δύο νίκες στα επόμενα δύο εντός έδρας παιχνίδια.

* Έφυγε απ’ την ζωή σε ηλικία 98 ετών ο Μικρασιάτης, Τάσος Μουκάκης, αγωνιστής της εθνικής αντίστασης, φυλακισμένος, καταδικασμένος, εξορισμένος και άνθρωπος που υπηρέτησε τον αθλητισμό (ως ποδοσφαιριστής, ως διαιτητής, ως καθηγητής διαιτησίας και ως παράγοντας της Αρκαδικής διαιτησία και του εν λόγω Συνδέσμου).

* Αχαική-ΑΕ Καραισκάκης είναι το ζευγάρι του τελικού για το Κύπελλο της Γ Εθνικής. Η Αχαική, μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό που έγινε στο Άργος, πήρε μεγάλη πρόκριση στα πέναλτι, αφού επικράτησε με 5-4 της ισχυρής Κηφισιάς. Η κανονική διάρκεια του αγώνα έληξε με 1-1, ενώ στην ημίωρη παράταση δεν άλλαξε κάτι. Στον έτερο ημιτελικό των Γρεβενών, η ομάδα της Άρτας επικράτησε με 3-2 της φιλόδοξης Καλαμαριάς. Ο μεγάλος τελικός θα διεξαχθεί στις 9 Απριλίου σε γήπεδο που θα αποφασίσει άμεσα η διοργανώτρια.

* Ο 2ος δρόμος «γεμάτος ιστορία», 10 χλμ. και ο γύρος της πόλης για την Σπάρτη, θα γίνουν την 1η Απριλίου, ημέρα Σάββατο.

* Στο πλαίσιο του εορτασμού της 196ης επετείου για το προσκύνημα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγία» του χωριού Χρυσοβιτσίου και της ανακήρυξης του Κολοκοτρώνη ως Αρχιστράτηγου του Αγώνα, θα διεξαχθεί ανώμαλος δρόμος, 15 χλμ, στο Λιμποβίσι. Ο αγώνας θα γίνει στις 29 Απριλίου. Η εκκίνηση θα δοθεί απ’ το σπίτι του Κολοκοτρώνη, στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα πραγματοποιηθεί στο άγαλμα του «γέρου του Μοριά», στο χωριό Χρυσοβίτσι. Ο αγώνας γίνεται για 4η χρονιά.

* Ο αγώνας δρόμου Καλαμάτας (γρήγορο βάδην, 10 χλμ, 2 χλμ.) θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου. Είναι αφιερωμένος στον Σύλλογο Εθελοντών Δοτών Καλαμάτας. Μέρος των εσόδων των αγώνων, θα δοθούν στον σύλλογο Αρχέγονο Κύτταρο Αίματος. Τον αγώνα οργανώνουν και στηρίζουν θεσμικοί φορείς και σωματεία.

* Οι 3οι Παντροιζηνιακοί Αγώνες θα γίνουν στην Τροιζήνα, το διήμερο, 29 και 30 Απριλίου. Τιτλοφορούνται «δρόμος του Θησέα» και περιλαμβάνουν αγώνα 1 χλμ. για παιδιά, αγώνα 10 χλμ. και αγώνα 3 χλμ. Την Κυριακή, 30 Απριλίου, θα διεξαχθεί ποδηλατικός αγώνας 84 χλμ. και ποδηλατάδα για ερασιτέχνες.

φωτό: Στ. Ζορμπαλάς

Keywords
Τυχαία Θέματα