Τ. Παπαγεωργίου: Όχι και τόσο εύκολο να προχωρήσει ο Χρυσός
«Το κόμμα της ΝΔ το 2004 καταδίκαζε τις ‘επενδύσεις’ του Χρυσού στη Χαλκιδική και τις καταψήφιζε , χαρακτηρίζοντας τους τότε ως σύγχρονους Δράκουλες, όπως τους αποκαλούσε τότε ο κ. Αλογοσκούφης». Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Μεταλλευτικού Παρατηρητηρίου, Τόλης Παπαγεωργίου, σχολιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις με την Ελ ντοράντο.
«Τον σημερινό πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, τον είχα περιηγήσει στα Μεταλλεία της Χαλκιδικής, πριν τις εκλογές του 2015,εγώ ο ίδιος και είχε μείνει άναυδος από το μέγεθος της καταστροφής. Τι έγινε από τότε και η ΝΔ άλλαξε στάση, προφανώς έχει να κάνει με τις ψήφους στην περιοχή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαγεωργίου.
Επι πλέον πρόσθεσε πως τις επόμενες μέρες θα φέρουν στο φως της δημοσιότητας, σοβαρές καταγγελίες προς γνώσιν του αρμόδιου υπουργείου, αναλυτικά το ιστορικό με τις αποφάσεις του Στε, που είναι υπέρ ημών, το μύθο για το χρυσό του Περάματος στον Έβρο. «Με όλα αυτά τα στοιχεία που έχουμε παραδώσει στο αρμόδιο υπουργείο, δεν είναι εύκολο να προχωρήσουν και αυτό φαίνεται και δεν είναι απλά θέμα αδειοδοτήσεων», τόνισε ο κ. Παπαγεωργίου.
Τέλος σε ότι αφορά το θέμα της Διαιτησίας ο κ. Παπαγεωργίου το χαρακτήρισε έωλο, καθώς εκκρεμεί η απόφαση του ΣτΕ, για μια Διοικητική πράξη του πρώην υπουργού, Πάνου Σκουρλέτη, που αναφέρεται στον τρόπο της Μεταλλουργείας της ακαριαίας τήξης,-flash smelting- και που αποτελεί το κύριο θέμα της διαιτησίας.
Δεδομένου η μέθοδος που επέλεξε η εταιρεία είναι μια ευρύτατα διαδεδομένη μέθοδος, που ως μόνο εμπόδιο στη χρήση της είναι ο βαθμός περιεκτικότητας σε Αρσενικό, που τροφοδοτεί το καμίνι της.
Το ποσοστό παγκόσμια είναι 0,3% ενώ το ποσοστό του υλικού του Αρσενικού στο υλικό τροφοδοσίας της flash smelting της Ελ Ντοράντο στην Χαλκιδική, είναι μεγαλύτερο από το 9%, τριάντα φορές πάνω από το επιτρεπόμενο όριο σε όλο τον κόσμο.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Τραγικό τέλος για οικογένεια που έπεσε σε κρατήρα ηφαιστείου
- «Πράσινο φως» στην Eldorado από το υπ. Περιβάλλοντος....Εντός της εβδομάδας θα δοθεί η άδεια για την Ολυμπιάδα
- Ο Τρίστασον ετοιμάζεται να...εκραγεί με τον Χιμένεθ
- Ρομποτική ηπατεκτομή για πρώτη φορά στην Ελλάδα
- Πλήρως ανακεφαλαιοποιημένη η Attica Bank
- Απίστευτος οδηγός στα Τρίκαλα πήρε σβάρνα όλα τα μηχανάκια (video)
- «Κάγκελο» η Τσιμτσιλή με την ατάκα της Μπάρμπα: «Δεν πρόκειται να σου πω τίποτα έτσι κι αλλιώς...»
- Το 'ευχαριστώ' της Εύα Λονγκόρια στην Ελλάδα
- Νεαρή Ινδή πήρε συνέντευξη από 100 βιαστές - Οι δηλώσεις που την άφησαν άφωνη από το σοκ
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις ΕΡΤ
- Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για πρωτοετείς φοιτητές
- Κάθειρξη 20 ετών στον Β. Στεφανάκη για τη δολοφονία της Φ. Μπλάχα
- Δωρεάν μαθήματα ρωσικών από το δήμο Θεσσαλονίκης
- Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για τη δραστική ουσία, λέει ο ΙΣΑ
- Ενισχυτική Διδασκαλία από το δήμο Θεσσαλονίκης
- Νεκροί ζευγάρι Ιταλών και ο γιος τους – Έπεσαν σε κρατήρα ηφαιστείου
- «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2017» στο Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης
- Γαλλία: Διαδηλώσεις και επεισόδια για τα εργασιακά
- Βόλος: Αγιασμός στον Βρεφονηπιακό Σταθμό της Ι.Μ. Δημητριάδος

- Τελευταία Νέα ΕΡΤ
- Απαράδεκτη η εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ για τη δραστική ουσία, λέει ο ΙΣΑ
- Λαρισαία κεραμίστρια σε διεθνές συμπόσιο κεραμικής
- «Αιώνιο Σώμα» σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση
- Tο παιχνίδι Selfie της ΕΡΤ έρχεται στη Λάρισα
- Έργα 850.000 ευρώ στην Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας
- Σοκ από τις εικόνες της περιβαλλοντικής καταστροφής στη Σαλαμίνα
- Νεκροί ζευγάρι Ιταλών και ο γιος τους – Έπεσαν σε κρατήρα ηφαιστείου
- Ανακοίνωση του ΟΑΣΘ για πρωτοετείς φοιτητές
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- 2030
- Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανησυχεί για την αγορά των S-400 από την Τουρκία
- ΝΔ για Σκουριές: Σκουριασμένα μυαλά διώχνουν τις επενδύσεις (βίντεο)
- Θέλετε να γίνετε πρωινός τύπος; Με 7 απλά βήματα μπορείτε να γίνετε!
- «Το περιστατικό των φοιτητών στην Πάτρα εγείρει ένα θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως»
- Ο Μακρόν δεσμεύεται για περιορισμό της γραφειοκρατίας για την ανοικοδόμηση των γαλλικών νησιών της Καραϊβικής
- Ο τυφώνας Ιρμα έβγαλε και... ψάρια στη στεριά (video)
- Ένα βήμα πριν το τέλος: Ο star και η απώλεια που δεν μπορεί να ξεπεράσει
- Συναγερμός στο Λευκό Οίκο από ύποπτο αντικείμενο (pics)