Συζήτηση για τον αποχαρακτηρισμό της εθνικής οδού που διέρχεται από την πόλη

00:31 11/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον αποχαρακτηρισμό του εθνικού οδικού δικτύου που διέρχεται μέσα από την πόλη της Λάρισας ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας.
Συκεκριμένα σύμφωνα και με εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Απ. Μπέμπη ζητείται ο αποχαρακτηρισμός:
α) της Εθνικής οδού από τον ιασόπεδο κόμβο οδού Βόλου με την οδό Καραμανλή (που συνιστά την ΕΟ Αθηνών-Θεσσαλονίκης), έως τον ισόπεδο κόμβο της οδού Λαγού (δευτερεύον εθνικό δίκτυο) η την οδό Ιωαννίνων και
β)της Εθνικής οδού από τον ισόπεδο κόμβο με τη Νότια Παράκαμψη Λάρισας έως

τον ισόπεδο κόμβο με την οδό Σανδράκη-Παπανδρέου.5.Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων γνωμοδότησε υπέρ του αποχαρακτηρισμού του εθνικού οδικού δικτύου που διέρχεται από την πόλη της Λάρισας και αποδέχεται την ανάληψη της συντήρησης των εν λόγω τμημάτων.
Σημειώνεται ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Λαρισαίων έχει ήδη γνωμοδοτήσει υπέρ του αποχαρακτηρισμού του συγκεκριμένου τμήματος του εθνικού οδικού δικτύου και έχει αποδεχθεί την ανάληψη της συντήρησης του.
Νωρίτερα ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης Τάσου Τσαπλέ παρουσίασε τις παρεμβάσεις της Περιφέρειας προκειμένου να αντιμετωπισθεί η επικινδυνότητα της οδού Βόλου, στην οποία η πόλη πληρώνει βαρύ φόρο αίματος. Εσπευσε ωστόσο εξ’αρχής να ξεκαθαρίσει ότι για το τμήμα που διέρχεται από την πόλη υπεύθυνος είναι αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος ενώ στην ευθύνη της Περιφέρειας ανήκει το τμήμα από τον κυκλικό κόμβο στη Γαλήνη έως και το Στεφανοβίκειο όπου και έχουν γίνει έργα βελτίωσης και ασφαλτόστρωσης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα