Σύσκεψη την Τετάρτη στον Παλαμά για νέο μπλόκο από τους αγρότες

14:52 14/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Την Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, στον Παλαμά η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων συγκαλεί ευρεία σύσκεψη για την καλύτερη οργάνωση και υλοποίηση της απόφασης της πανελλαδικής επιτροπής μπλόκων, τα τρακτέρ να ξαναβγούν στους δρόμους στις 28 Ιαναουρίου. Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που δόθηκε σήμερα από το Δ.Σ. της ΕΟΑΣΚ ο Γ.Γ. κ. Κώστας Τζέλλας κάλεσε αγρότες και συλλόγους να συμμετέχουν μαζικά στη σύσκεψη, αφού ο δρόμος, όπως είπε χαρακτηριστικά, είναι και ο μόνος τρόπος, όπως εχει αποδειχθεί στο παρελθόν αλλά και απο

την τελευταια κινητοποίηση με το ακατάσχετο των λογαριασμών, για να κερδίσουν οι αγρότες. Ο κ. Τζέλλας αναφέρθηκε στο πρόβλημα των χαμηλών και ανοιχτών τιμών, λέγοντας, στο βαμβάκι μας κλέβουν, ενώ σε ο,τι αφορά την κτηνοτροφία είπε ότι πηγαίνει απο το κακό στο χειρότερο, φέροντας ως παράδειγμα την τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος που φτάνει κάτω απο 60 λεπτά. Μεταξύ άλλων είπε ότι οι αγρότες διεκδικούν αλλαγή στο νομό του ΕΛΓΑ, απο τον προηγούμενο χρόνο τα χρήματα για τις ζημιές δεν εχουν κατατεθεί, ενώ ενα απο τα αιτήματα ειναι και η διατήρηση του αφορολόγητου και όχι η μείωσή του.
Από την πλευρά του ο κ. Γ. Τσιούτρας κάλεσε τους αγρότες να κλείσουν τα αυτιά τους στην προπαγάνδα της κυβέρνησης. Στάθηκε ιδιαίτερα στην τοποθέτηση της βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Βράντζα σε απάντηση ερώτησης του ΚΙΝΑΛ, η οποία μεταξύ άλλων, ανεφερε ότι υπήρξε εξόφθαλμη μεροληψία και ορθώς κατά τη γνώμη της, υπέρ των αγροτών τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό, ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης μίλησε για εποχές της «αφθονίας», τότε που και οι αγρότες έδεναν τα σκυλιά με τα λουκάνικα, τότε που το εθνικό «αγροτικό» ποτό ήταν το παλαιωμένο ουίσκι..Ο κ. Τσιούτρας μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας κοινωνικου΄αυτοματισμού που φτάνει, όπως είπε, στα όρια της προβοκάτσιας. Τέλος κάλεσε τοαγρότες να συμμετέχουν μαζικά στους αγώνες. «Με τα νέα μέτρα ερχεται και η ώρα των αγροτών που τώρα αισθάνονται μεγαλύτεροι», είπε.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα