ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου: «Οι Κασσάνδρες» διαψεύστηκαν για μια ακόμα φορά

13:11 24/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ολοκληρώθηκε η εξαίρεση των ακινήτων αρχαιολογικού ενδιαφέροντος από την μεταβίβαση τους στην ΕΤΑΔ. Οι ‘’Κασσάνδρες’’ διαψεύστηκαν για μια ακόμα φορά», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου.

Αναλυτικότερα, η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι:
«Εξέλιξη εξαιρετικής σημασίας αποτελεί για την Ζάκυνθο η πλήρης και αμετάκλητη θεσμική κατοχύρωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας σαν αδιαπραγμάτευτης και εκτός πάσης συναλλαγής .

Με την δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ

(Β57/21-1-2019), στο οποίο περιλαμβάνονται 2330 ακίνητα αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, ολοκληρώθηκε η νομική διαδικασία εξαίρεσης της μεταβίβαση τους στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ( ΕΤΑΔ ΑΕ).

Η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες εξαιρέσεις του άρθρου 196 του νόμου ν. 4389/2016 και της σχετικής απόφασης του Υπουργού Οικονομικών συνοδεύεται και από δύο ακόμα σημαντικά στοιχεία.

Την ολοκληρωμένη καταγραφή αλλά και ταυτοποίηση των πολιτιστικών μνημείων μας, μέσω αναλυτικών κωδικών του εθνικού κτηματολογίου ( ΚΑΕΚ).

Την περαιτέρω θεσμική θωράκιση της κυριότητας όλων των μνημείων μας ανεξαρτήτως χρονολογίας.

Γίνεται μάλιστα απολύτως σαφές ότι η πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και τα στοιχεία που την συνθέτουν είναι αδιαπραγμάτευτα και εκτός πάσης συναλλαγής καθώς συνδέονται εγγενώς με την εξυπηρέτηση πάγιων και θεμελιωδών δημόσιων σκοπών και αποτελούν επιπλέον, αναπόσπαστα στοιχεία του σύγχρονου κοινωνικού κράτους.

Για μια ακόμα φορά γελοιοποιήθηκαν οι Κασσάνδρες της συμφοράς.

Τους τελευταίους μήνες η ΝΔ με ερωτήσεις στην βουλή αλλά και με τοποθετήσεις τοπικών στελεχών της και στην Ζάκυνθο εγκαλούσαν την κυβέρνηση, τον βουλευτή Σταύρο Κοντονή και τον ΣΥΡΙΖΑ για ξεπούλημα των μνημείων της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Συνεπικουρούμενοι φυσικά από πρόθυμους των ΜΜΕ.

Αιδώς Αργείοι!».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα