ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα χωρίς κουβέντα για ενίσχυση ΕΣΥ και συγκοινωνιών

14:31 31/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τις κυβερνητικές ανακοινώσεις στο πλαίσιο του σχεδίου δράσης για την ανάσχεση της πανδημίας. «Ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει λουκέτα χωρίς να πει κουβέντα για ενίσχυση ΕΣΥ και τις δημόσιες συγκοινωνίες» αναφέρει σε ανακοίνωση καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό ολιγωρία αντιμετώπισης του δεύτερου επιδημιολογικού κύματος.

«Ο κ. Μητσοτάκης ομολόγησε σήμερα την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης εδώ και οχτώ μήνες.

Αφού δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα για το αναμενόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας, έρχεται με καθυστέρηση και ενώ η κατάσταση σύμφωνα με τους επιστήμονες έχει βγει εκτός ελέγχου να ανακοινώσει περιοριστικά μέτρα. Μίλησε για «χαραμάδες της αμέλειας των λίγων» από τις οποίες μπαίνει ο κορονοϊός αλλά δεν είπε κουβέντα για τις πόρτες που άφησε ορθάνοιχτες» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει λόγο για ΕΣΥ που βρίσκεται στα όρια του λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων, επικρίνοντας τον πρωθυπουργό ότι δεν είπε τίποτα «για το αλλοπρόσαλλο άνοιγμα του τουρισμού χωρίς ενιαία πρωτόκολλα, για άμεσες προσλήψεις γιατρών, για επίταξη των ιδιωτικών ΜΕΘ, για συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ, για τους μαζικούς εργασιακούς χώρους που ελλείψει ελέγχων έχουν γίνει φορέας υπερμετάδοσης του ιού και φυσικά για τους χώρους λατρείας υπό το φόβο του πολιτικού κόστους».

«Δεν είπε κουβέντα ούτε για τις δημόσιες συγκοινωνίες που κάθε μέρα πάνω από 1 εκατ. πολίτες στοιβάζονται σαν σαρδέλες για να πάνε στις δουλειές τους, την ώρα που 270 οχήματα κάθονται στα αμαξοστάσια και υπουργοί του έχουν αποσπασμένους οδηγούς λεωφορείων στα υπουργικά τους γραφεία» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επικρίνει τον πρωθυπουργό για «θράσος» «να κουνήσει το δάχτυλο και σε όσους επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση έχει υποτάξει την επιστήμη στην υπηρεσία της πολιτικής της σκοπιμότητας» και καταλήγει: «Περιμένουμε να δούμε σε πόσες μέρες από σήμερα θα αναθεωρήσει εκ νέου τα μέτρα που ανακοίνωσε, επιβεβαιώνοντας εκ νέου την ανεπάρκεια και την αποτυχία της κυβέρνησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της κρίσης».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα