ΣΥΡΙΖΑ Χίου: για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων

13:14 11/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Χίου εύχεται καλή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες και σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.
Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
Ευχόμαστε επίσης καλή δύναμη σε όλους τους διευθυντές των σχολείων η επιλογή των οποίων έγινε σύμφωνα με τις αρχές της αξιοκρατίας και της αντικειμενικότητας.
Ο στόχος του ΣΥΡΙΖΑ και της Κυβέρνησης για να ανοίξουν τα σχολεία

στην ώρα τους κανονικά επιτεύχθηκε, χάρη στον άρτιο προγραμματισμό και συντονισμό όλων των αρμοδίων υπηρεσιών και την πολιτική βούληση.
Έτσι έχουμε την μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που προσλαμβάνονται πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς -15.371 νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές.
Για την προετοιμασία της εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων από την πρώτη μέρα της έναρξης της σχολικής χρονιάς, 13.000 καθαρίστριες έχουν ήδη αρχίσει να εργάζονται από την 1η Σεπτεμβρίου στα σχολεία και επιπλέον, το Υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε έγκαιρα στην κατανομή ποσού 25.000.000 ευρώ που θα διατεθεί ως τρίτη δόση για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων.
Άξιο απορίας είναι γιατί αυτός ο προγραμματισμός δεν γίνονταν ποτέ επί κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και τα σχολεία υπολειτουργούσαν μέχρι και τα Χριστούγεννα κάποιες φορές.
Η Υλοποίηση του 14χρόνου δημόσιου, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένου δημοκρατικού σχολείου, για όλα τα παιδιά χωρίς διακρίσεις είναι δέσμευση και στόχος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ρεπορτάζ: Θοδωρής Πυλιώτης

Keywords
Τυχαία Θέματα