Συρία: Κατάφωρες οι παραβιάσεις της εκεχειρίας – Τουρκικά πυρά κατά ΙΚ

09:23 3/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την ώρα που δέκα ανταρτικές οργανώσεις προειδοποιούν ότι θα μποϋκοτάρουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, εάν συνεχιστούν οι παραβιάσεις της εκεχειρίας, η Τουρκία εντείνει από ξηράς και αέρος τις επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία, κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους.

Ο τουρκικός στρατός, ανακοίνωσε ότι σκότωσε 18 τζιχαντιστές, ενώ άλλοι 37 τραυματίστηκαν.

Υπό την αιγίδα της Τουρκίας και της Ρωσίας τέθηκε την περασμένη Πέμπτη η εκεχειρία που «παραβιάζεται κατάφωρα», σύμφωνα με ανταρτικές οργανώσεις, οι οποίες και αναγγέλλουν το πάγωμα κάθε περαιτέρω διαπραγμάτευσης.

Χιλιάδες άμαχοι εκτοπίζονται και από τα περίχωρα της Δαμασκού, σύμφωνα με το Ανεξάρτητο Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων καθώς ο συριακός στρατός σφυροκοπά το Ουάντι Μπαράντα, περίπου 15 χλμ. από τη συριακή πρωτεύουσα, όπου βρίσκονται σημαντικές πηγές για την υδροδότηση τεσσάρων εκατομμυρίων κατοίκων.

Επί δύο εβδομάδες, η συριακή Πολεμική Αεροπορία πλήττει σχεδόν καθημερινά την περιοχή αυτή και τα κυβερνητικά στρατεύματα προέλασαν σήμερα ως τα όρια της Άιν αλ Φίγκε, μιας σημαντικής πηγής.

Τουλάχιστον δύο άμαχοι σκοτώθηκαν στην ίδια περιοχή από πυρά ελεύθερων σκοπευτών του καθεστώτος, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

ΠΗΓΗ:ΑΜΠΕ
Σχετική είδηση:Νέες αεροπορικές επιδρομές κοντά στη Δαμασκό – Εύθραυστη εκεχειρία (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα