Συρία: Έπεσε η Ράκα – Βαριά ήττα του Ισλαμικού Κράτους (video)

15:35 17/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Η επίσημη διακήρυξη που αρμόζει για την «πτώση της παγκόσμιας πρωτεύουσας της τρομοκρατίας», έπεται, όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αραβοκουρδικών «Δημοκρατικών Δυνάμεων», στρατηγός Talal Sillo, ωστόσο χαρακτηρίζεται οριστική η ήττα του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα, της βόρειας Συρίας, όπου ίδρυσε «χαλιφάτο» το 2014. Το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar μεταδίδει ότι «κατέβηκε και η τελευταία μαύρη σημαία του ISIS», από νοσοκομείο της Ράκα, απ’ όπου υπάρχει βίντεο με σφοδρές συγκρούσεις.

#ISIS leaving #Raqqa hospital. Cowards until the end… pic.twitter.com/L4CTIoqK20

STOP TERROR (@S_T_O_P_TERROR) October 17, 2017

Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέλαβαν το νοσοκομείο της πόλης νωρίτερα, ενώ εκπρόσωπος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων, δήλωσε ότι περίπου 22 μαχητές του ISIS σκοτώθηκαν κατά την τελική μάχη.

Οι υπόλοιποι «στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους» κατέληξαν περικυκλωμένοι μέσα στο δημοτικό στάδιο της Ράκα, το οποίο οι τζιχαντιστές είχαν μετατρέψει σε τεράστια φυλακή.

SDF and YJŞ flags have been hanged on the freed Al Naim roundabout.
Clashes continue in the National Hospital and the stadium
ANHA#Raqqa pic.twitter.com/hX2a5Baziq

— CLAUDIA (@ClaudiaAlMina) October 16, 2017

Οι SDF, αποτελούμενες από τις κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) και Σύρους αντάρτες με τη βοήθεια του διεθνούς συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ολοκλήρωσαν έτσι μία κομβικής σημασίας μάχη, η οποία είχε αρχίσει από τον Ιούνιο.

Πλέον οι τζιχαντιστές ελέγχουν μόνον δύο στενές λωρίδες στην ανατολική Συρία και στο δυτικό Ιράκ, με τον συριακό στρατό του καθεστώτος Άσαντ, τον ιρακινό στρατό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό.

Ο υπό τις ΗΠΑ αραβοκουρδικός συνασπισμός ανακοίνωσε ότι δεν πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εντός ή γύρω από το Ράκα από το μεσημέρι της Κυριακής.

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο

Keywords
Τυχαία Θέματα