Συντονιστικό Κέρκυρας: Να ενταθεί η αστυνόμευση στο Λιβάδι του Ρόπα

15:17 14/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας με βασικό θέμα το σχεδιασμό και τις δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων (εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.λ.π) στην περιοχή ΄΄Λιβάδι Ρόπα. Η πρόσκληση για άμεση συνεδρίαση του Συντονιστικού προέκυψε μετά από αίτημα του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ανδρέα Ρίζου ο οποίος προειδοποιεί ότι η κατάσταση στο Λιβάδι του Ρόπα έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
Στη σύσκεψη κατέληξαν, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη

Νικολέτα Πανδή, στην απόφαση να ενταθεί η αστυνόμευση στην περιοχή, να ενισχυθούν οι περιπολίες από την Πυροσβεστική, τη Δασική και εθελοντές και να προχωρήσουν στον καθαρισμό από τα χόρτα μιας ευρύτερης ζώνης πυροπροστασίας.

Στο μεταξύ με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό προστασίας του πολίτη η ένωση υπαλλήλων πυροσβεστικού σώματος Κέρκυρας εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειάς τους, την θλίψη τους, την απόλυτη αγανάκτησή τους , καθότι ενώ εκτελούσαν τα καθήκοντά τους στην περιοχή των Ρομά, αντιμετώπισαν χυδαίες ύβρεις – προκλήσεις, προπηλακισμούς, επιθέσεις και αρπαγή ατομικού εξοπλισμού και προσωπικών αντικειμένων τους μέσα από τα πυροσβεστικά οχήματα. Μιλώντας στην ΕΡΤ ο διοικητής της πυροσβεστικής Ανδρέας Ρίζος επεσήμανε ότι τον τελευταίο καιρό έχουν οξυνθεί τα προβλήματα στην περιοχή των Ρομά ενώ μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 15 περιστατικά πυρκαγιάς.

Keywords
Τυχαία Θέματα