Συντηρητική νομική ομάδα καταγγέλει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα

15:40 17/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Το Amistad Project, μια νομική ομάδα της συντηρητικής συνταγματικής οργάνωσης δικαστικών διαφορών, Thomas More Society, καταγγέλλει τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ ότι χρηματοδότησε ένα «οικοσύστημα» το οποίο προκάλεσε εκτεταμένη απάτη στις φετινές αμερικανικές εκλογές. Η ομάδα παρουσίασε σχετική έκθεση σε συνέντευξη τύπου και δήλωσε ότι θα μηνύσει τον ιδρυτή και CEO του Facebook.

Σύμφωνα

με το Amistad Project, ο Ζούκερμπεργκ φέρεται ότι χρησιμοποίησε ιδιωτική χρηματοδότηση ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, για να «επηρεάσει παράνομα» το εκλογικό αποτέλεσμα στις κρίσιμες πολιτείες όπου ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, κέρδισε με πολύ μικρή διαφορά. «Παραβίασε τους εκλογικούς νόμους και είχε ως αποτέλεσμα μια άνιση κατανομή χρηματοδότησης που στερούσε τους ψηφοφόρους από τη δέουσα διαδικασία και την ίση προστασία», αναφέρει η ομάδα.

Η αγωγή αναμένεται να κατατεθεί σήμερα στο Πρωτοδικείο για την Περιφέρεια της Κολούμπια και θα αναφερθεί στις φερόμενες εκλογικές παρατυπίες που έγιναν στο Ουισκόνσιν, την Πενσυλβάνια, το Μίσιγκαν, την Αριζόνα και τη Γεωργία.

Ο διευθυντής του Amistad Project, Φιλ Κλάιν, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι ο Ζούκερμπεργκ διοχέτευσε τεράστια χρηματικά ποσά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που άσκησαν πιέσεις σε αξιωματούχους και πραγματοποίησαν άλλες κομματικές δραστηριότητες οι οποίες επηρέασαν τα εκλογικά αποτελέσματα του 2020.

«Πλήρωσε για εκλογικούς δικαστές κι αγόρασε κάλπες, κάτι που είναι αντίθετο με τους κρατικούς νόμους», δήλωσε ο Κλάιν, προσθέτοντας ότι με τα χρήματα του Ζούκερμπεργκ, αγοράστηκαν κα μηχανές ψηφοφορίας όπως αυτές της Dominion και ωφελήθηκαν κάποιοι

Η Thomas More Society έχει εμπλακεί σε αρκετές αγωγές που σχετίζονται με απάτες και παρατυπίες στις φετινές αμερικανικές εκλογές. Η ομάδα είχε στηρίξει την αγωγή που είχε καταθέσει ο γενικός Εισαγγελέας του Τέξας Κεν Πάξτον στο Ανώτατο Δικαστήριο, με την αιτιολογία ότι υπήρξε παραβίαση των εκλογικών νόμων σε τέσσερεις κρίσιμες πολιτείες: τη Γεωργία, το Μίσιγκαν, την Πενσυλβάνια και το Ουισκόνσιν. Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε την αγωγή, επικαλούμενη «έλλειψη εξουσίας».

Αν και Τζο Μπάιντεν κηρύχθηκε νέος εκλεγμένος Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμμαχοί του συνεχίζουν να υποστηρίζουν ότι η νίκη των Δημοκρατικών είναι παράνομη λόγω της εκτεταμένης εκλογικής απάτης.

ΠΗΓΗ: RT

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα