Σύνοδος Κορυφής : Νέα πρόταση από τον Σαρλ Μισέλ – Ψάχνουν τη χρυσή τομή για το Υπερταμείο (video)

20:48 20/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με νέα πρόταση που κατέθεσε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ επιχειρεί να φέρει κοντά τις δύο «αντιμαχόμενες» πλευρές των εταίρων, ώστε να βγει «λευκός καπνός».

Σύμφωνα με τη νέα πρόταση, προβλέπονται επιχορηγήσεις ύψους 390 δισ. ευρώ και δάνεια ύψους 360 δισ. ευρώ. Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν πρόκειται να αλλάξει ο λογαριασμός για τη χώρα μας.

Οι διαπραγματεύσεις πάντως δεν έχουν ολοκληρωθεί και κανείς δεν είναι ακόμα σε θέση να εκτιμήσει πότε θα λάβει τέλος η Σύνοδος Κορυφής.  

Ακόμη παρά την πολύωρη χθεσινοβραδινή συζήτηση δεν έχουμε κατάληξη σε σαφή επεξήγηση της διάστασης του «κράτους δικαίου», ούτε συμφωνία για τους προτεινόμενους νέους ίδιους πόρους του προϋπολογισμού, που σημαίνει φορολόγηση σε τομείς που θίγουν ζωτικά συμφέροντα μικρότερων χωρών.

Παρά τις ενθαρρυντικές δηλώσεις και την αποφασιστικότητα για συμφωνία το συντομότερο, τίποτε δεν αποκλείει οι ηγέτες να παραμείνουν και την αυριανή ημέρα, εθνική εορτή στο Βέλγιο, για την οριστικοποίηση του τελικού πακέτου της διπλής συμφωνίας.

Νέο μπαράζ συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα