Συνεργασία Ο. Λ. Α. -Σ. Β. Β. Β. Ε. με «κάδρο» το λιμάνι

13:21 14/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τη δημιουργία αποθηκευτικών και ψυκτικών χώρων στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης επιδιώκει ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών- Βιομηχάνων βορείου Έβρου, προκειμένου οι επιχειρήσεις-μέλη του να μπορούν να διακινούν τα προϊόντα τους δια θαλάσσης, ευκολότερα και προπαντός οικονομικότερα, στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης αναζητά ήδη τρόπους ικανοποίησής του αιτήματος, όπως αναφέρθηκε σε συνάντηση των δύο πλευρών που έγινε εχθές στην Ορεστιάδα. «Το λιμάνι, στη διαδικασία αξιοποίησής του, πρέπει να μπει

και σε αυτό το κομμάτι, δηλαδή να συνδεθεί με την ντόπια επιχειρηματικότητα, ιδιαίτερα για τις επιχειρήσεις που έχουν βλέψεις να διακινήσουν τα προϊόντα τους στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό τα προϊόντα των επιχειρήσεων θα γίνουν ελκυστικότερα και οι επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές», δήλωσε ο πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης, Χρήστος Δούκας, που συμμετείχε στη χθεσινή συνάντηση. Από την πλευρά του, ο Σύνδεσμος Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, δρομολογεί την έναρξη διαλόγου και με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, με αίτημα την αναβάθμιση και ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρόμου του Έβρου, που θα συμπιέσει περαιτέρω το υψηλό μεταφορικό κόστος που επιβαρύνει σημαντικά τις επιχειρήσεις του βορείου τμήματος του νομού. «Η ηλεκτροκίνηση του σιδηρόδρομου, εάν κάποια στιγμή προχωρήσει, και η σύνδεσή του με το λιμάνι, θα ρίξει σημαντικά το κόστος αυτό», τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βασίλης Δημητριάδης, σημειώνοντας πως περισσότερες από 20 μεγάλες μονάδες του βορείου Έβρου επιζητούν λύσεις για την οικονομικότερη διακίνηση των προϊόντων τους στην υπόλοιπη χώρα. «Ο δρόμος που πάμε να ανοίξουμε, με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιοτεχνών-Βιομηχάνων Βορείου Έβρου, αποτελεί σημείο αναφοράς», σχολίασε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και εκπρόσωπος του φορέα στο διοικητικό συμβούλιο του Ο. Λ. Α., Χριστόδουλος Τοψίδης. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να εξεταστεί σοβαρά από την κυβέρνηση και το αίτημα επιδότησης του κόστους οδικής μεταφοράς των προϊόντων που παράγονται στον Έβρο, το οποίο, μάλιστα, το Επιμελητήριο πρόκειται να θέσει στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θράκη, για το περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο. «Εάν πετύχουμε αυτές τις διευκολύνσεις για τις επιχειρήσεις, δεν θα μιλάμε για έναν Έβρο απομακρυσμένο από τα κέντρα Αθήνας και Θεσσαλονίκης, ενώ θα συμβάλλουμε και στην εξωστρέφεια των επιχειρήσεων της περιοχής…», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Τοψίδης.

Συντάκτης: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα