Συνεργασία ΕΡΤ-CCTV1 για την κινεζική εκπομπή VOICE (video)

17:31 12/8/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο στούντιο D της ΕΡΤ, γίνονται τα γυρίσματα επεισοδίου της δημοφιλούς εκπομπής Voice, της κινεζικής κρατικής τηλεόρασης CCTV1. Τα γυρίσματα γίνονται στο πλαίσιο της συμφωνίας, μεταξύ των κρατικών τηλεοράσεων, Ελλάδας και Κίνας.

Μετά το μνημόνιο συνεργασίας που υπεγράφη, ανάμεσα στις κρατικές τηλεοράσεις των δύο

χωρών, στο πρόσφατο ταξίδι που έκανε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Κίνα, η πιο φιλόδοξη κινέζικη παραγωγή ήρθε στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνει η Πελαγία Καρπαθιωτάκη, Διδάκτωρ Οικονομικού Πανεπιστημίου Πεκίνου, «η επιλογή της Ελλάδας έγινε στο πλαίσιο αναπτυξιακής στρατηγικής της Κίνας για τον 21ο αιώνα, στο πλαίσιο του One belt, one road».

Από την πλευρά του ο μάνατζερ του CCTV1 Μου Σάο Πιν, δηλώνει ότι είναι πολύ καλή η συνεργασία με την ελληνική κρατική τηλεόραση. «Οι δρόμοι του μεταξιού» περνούν μέσα από την Ελλάδα κι ελπίζω στο μέλλον να προχωρήσουμε και σε άλλες συνεργασίες», σημείωσε.

To θέμα της κινέζικης εκπομπής που πραγματοποιείται σε στούντιο της ΕΡΤ, είναι η αστρονομία. Καλεσμένοι είναι ο Έλληνας πανεπιστημιακός καθηγητής Ξενοφώντας Μουσάς, ο οποίος παρουσιάζει τον μηχανισμό των Αντικυθήρων και ο Κινέζος διευθυντής του Διαστημικού Κέντρου στην Κίνα Γου Τζι.

«Η αστρονομία και η επιστήμη του διαστήματος, είναι πολύ σημαντικές για το μέλλον μας. Γι’ αυτό η κινέζικη κυβέρνηση, χρηματοδοτεί τις έρευνες και στο μέλλον θα διαθέσει ακόμη περισσότερα χρήματα», υπογραμμίζει ο Γου Τζι.

Οι εκπομπές που είναι αφιερωμένες στους δρόμους του μεταξιού, θα ταξιδέψουν μετά την Ελλάδα, στο Κάιρο και τη Σιγκαπούρη.

Keywords
Τυχαία Θέματα