Συνεργασία μεταξύ ΔΠΘ και υπουργείου ψηφιακής πολιτικής

21:07 16/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Δύο πολύ σημαντικές ειδήσεις επιφύλαξε στους παριστάμενους που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση που διοργάνωσε το Σάββατο 12 Μαΐου η Κίνηση Ιδεών και Δράσης ‘Πράττω” Ν. Ροδόπης σε συνεργασία με το ΔΠΘ και τον σύλλογο Εβριτών Ν.Ροδόπης, “την υπογραφή σύμβασης μεταξύ του ΔΠΘ και

του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής μέσω της οποίας θα ψηφιοποιηθούν αρχεία του πανεπιστημίου. (Το Δημοκρίτειο είναι το πρώτο πανεπιστήμιο σε επίπεδο χώρας που υπέγραψε σύμβαση με το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής) Και την ίδρυση κέντρου Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης στο ΔΠΘ.

Τις δύο αυτές ειδήσεις της τελευταίας στιγμής μετέφερε ο πρυτανεύων του ΔΠΘ Σταύρος Τουλουπίδης.

Ο πρυτανης του ΔΠΘ Σ. Τουλουπίδης και ο κοσμήτορας του οικονομικου τμηματος κ. Δριβέτας

Σε ότι αφορά το θέμα τις εκδήλωσης ήταν “ Το χθες , το σήμερα και το αύριο του ΔΠΘ και η διασύνδεση του με την τοπική κοινωνία”.

Αναφερόμενος στο θέμα το μέλος του “Πράττω” Κοσμάς Παπαχρήστου τόνισε ότι η εκδήλωση προγραμματίστηκε στον αντίποδα όλων αυτών που ακούστηκαν για το θέμα της ίδρυσης της νομικής σχολής ,το οποίο είδαμε με ένα τοπικιστικό η με ένα κλειστό κριτήριο ή και μ ε εκδηλώσεις που προάγουν τη συνεργασία των ιδιωτικών με τα δημόσια πανεπιστήμια. Το ζητούμενο είναι το δημόσιο αλλά και τα υπάρχοντα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μπορούν να συνεργάζονται για τις ανάγκες που έχει η ίδια η κοινωνία, μόνο έτσι θα μπορέσουμε να πάμε μπροστά. Τόνισε ο κ Παπαχρήστου

Άλλοι ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Εβριτών Χρήστος Χατζηπέμου ο οποίος αναρωτήθηκε γιατί η τοπική κοινωνία δεν ανέθεσε στο πανεπιστήμιο την εκπόνηση μελετών όπως πχ τον κάθετο άξονα Κομοτηνής Νυμφαίας ενώ ο 4ος ομιλητής ο κοσμήτορας του Οικονομικού τμήματος του ΔΠΘ κ Δριβέτας δήλωσε αισιόδοξος για το μέλλον του ΔΠΘ μάλιστα ανάφερε μερικά από τα επιτεύγματα του ΔΠΘ μεταξύ αυτών είναι η εκτόξευση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου.

Στην κεντρική φωτό: από δεξιά ο αντιδήμαρχος κοινωνικών υπηρεσιών Νίκος Σωτηρακόπουλος, το μέλος του Πράττω γιατρός σύμβουλος του υπουργείου εξωτερικών σε θέματα απόδημου ελληνισμού Κοσμάς Παπαχρήστου, ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, ο διοικητής του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης κ Αδαμίδης και υπάλληλος του πανεπιστημίου κ Ευδέμων.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα